Hlavní obsah

Písničkářka Carole King dostane cenu MusiCares

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká písničkářka, která si říká Carole King, dostane od pořadatelů Grammy zvláštní cenu MusiCares. Ta se uděluje významným hudebním osobnostem, které pomáhají charitě.

Foto: caroleking.com

Carole King

Článek

Písničkářka obdrží cenu na charitativní slavnosti v Los Angeles 24. ledna před udílením Grammy. Mají tam vystoupit mimo jiné Dixie Chicks, Lady Gaga, Steven Tyler, James Taylor, Bette Midlerová a Jason Mraz.

Carole King už byla v posledních letech zahrnuta všemi možnými cenami. Dostala Grammy za mimořádný celoživotní výkon a Gershwinovu cenu jí předal sám prezident Barack Obama.

Cenu mají Springsteen či McCartney

Spolu s Aerosmith či Taylorem podpořila například benefici pro oběti teroristického útoku v Bostonu. Cenu MusiCares, která je uznáním za pomoc v nouzi, obdrželi také Bruce Springsteen, Neil Young, Paul McCartney a Barbara Streisandová.

Narodila se jako Carol Kleinová roku 1942 v židovské rodině v New Yorku. Už na střední škole začala zpívat, ale nejdříve se neprosadila jako zpěvačka, nýbrž jako autorka hitů, které zpívali převážně černošští umělci. Prvním velkým úspěchem byla písnička Will You Love Me Tomorrow v roce 1960.

Během šedesátých let si vytvořila renomé jako skladatelka a teprve v roce 1971 vydala dodnes obdivované průlomové album Tapestry, kde sama zpívala. K jejím slavným songům patří kromě Will You Love Me Tomorrow také Beautiful, You’ve Got a Friend nebo (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, které natočily a dodnes natáčejí stovky zpěváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám