Hlavní obsah

RECENZE: Opálený broukající surfař Jack Johnson

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jack Johnson zase vytáhl akustickou kytaru a poslal nám ze slunných pláží Havaje pár písniček. Převrat nečekejte, tenhle neo-hippie bez vlasů se drží svého kopyta.

Foto: jakjohnsonmusic.com

Jack Johnson: From Here To Now To You

Článek

Jacka Johnsona si při poslechu jeho písní můžete docela dobře představit, jak sedí na pláži někde na ostrovech v jižní Asii nebo Tichomoří a brnká partě vysmátých batůžkářů, mezi kterými koluje joint. Sám se skutečně narodil na Havaji, takže je to správný dojem.

Americký folkař, zpěvák, kytarista, surfař a částečně i filmař se po roce 2000 docela dobře uchytil s nenáročně kolébavými akustickými baladami. Jeho debut Brushfire Fairytales uspěl a vydal pět dalších CD. K jeho známějším písničkám patří Upside Down, Flake nebo Sitting, Waiting, Wishing.

From Here to Now to You (2013) je víceméně relaxační deska. Johnson nic neuspěchává, nezvedá hlas nad úroveň něčeho, co by se dalo nazvat broukáním, a aranžérsky je to vše lehké, nenáročné a současně občas poněkud nevýrazné. Johnson obdivuje Boba Dylana, Otise Reddinga či Bena Harpera, a i když se jim hudebně nevyrovná, poslouchat se docela dá.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám