Hlavní obsah

Na Strahově vystoupí punkový Vice Squad se zpěvačkou Betty Bondage

– Praha
Novinky,

Anglická punková skupina Vice Squad je hlavní hvězdou čtvrtečního minifestivalu Mad Punx Night III, na kterém dále vystoupí tvrdí Dogsflesh a Spots využívající kláves.

Foto: Archiv, Právo

Betty Bondage se skupinou Vice Squad

Článek

Bristolští Vice Squad, kteří vznikli v roce 1979, ukazují, že ani street punk, k němuž byli řazeni, nebyl čistě mužskou záležitostí, i když skupina hrála melodičtější skladby než Sham 69, před nimiž také vystupovali.

Debutový singl Last Rockers jim vyšel v roce 1981 a na základě jeho úspěchu jim EMI v témže roce vydala debutové album No Cause for Concern. Po vydání druhého alba Stand Strog, Stand Proud se ale zpěvačka vydala na sólovou dráhu, zpívala s Ligotage a pak založila Bombshells. Právě s jejich členy obnovila v roce 1997 Vice Squad, původně jen pro festival Holidays In the Sun, aby získali peníze na opravu dodávky, jenže úspěch byl takový, že se skupina vrátila natrvalo a natočila i nové desky. Poslední byla v roce 2011 Punk Rock Radio.

Dogsflesh hrají přímočarý tvrdý punk stylu UK 82, s jakým v té době přišli Discharge a Exploited. Poté, co se v roce 2005 opět dali dohromady v původním složení, pravidelně koncertovali, ale po odchodu zpěváka Johna McQuada došlo k mnoha změnám v obsazení. K mikrofonu postavil motor souboru, kytaristu Roba Moora. Z původního obsazení zůstal ještě Tim Whithfield.

Úvod obstarají tuzemští Spots.

Reklama

Výběr článků

Načítám