Hlavní obsah

Kvapilová v ČT definitivně končí, vyhodili ji pro nadbytečnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalá šéfka Nových médií Pavlína Kvapilová dostala v České televizi výpověď a definitivně tam na konci listopadu skončí. Ředitel České televize Petr Dvořák o odvolání Kvapilové informoval na jednání Rady ČT. Kvapilová podle něj odmítla přeřazení do jiné funkce. Ona sama tvrdí, že jí žádná pozice nebyla nabídnuta a ČT ji vyhodila pro nadbytečnost.

Foto: Petr Hornik, Právo

Pavlína Kvapilová s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Článek

ČT bližší důvod skončení pracovního poměru neuvedla, podle Kvapilové je to kvůli tomu, že se v srpnu otevřeně postavila za moderátorku Danielu Drtinovou v souvislosti s jejím odchodem z pořadu Události, komentáře.

"Její funkci bude dočasně vykonávat její zástupce Petr Svatoš. Hledám člověka, který bude jejím nástupcem," řekl Dvořák.

Kvapilová se chce proti výpovědi bránit, podle jejích právníků jsou prý její odvolání z funkce i následné kroky neplatné. "Čekám na reakci ČT na toto právní stanovisko a podle toho se rozhodnu, jaký bude můj další postup," dodala odvolaná manažerka.

Postavila se za kolegyni

ČT Drtinové nabídla alternativu v podobě moderování vlastního pořadu Interview ČT24, který ponese její jméno. Drtinová v souvislosti s přesunem, který kritizovaly také odbory, řekla, že z Událostí, komentářů neodchází dobrovolně. Později ale nabídku na moderování vlastního pořadu přijala.

Kvapilová pak ve svém prohlášení vyjádřila obavu, že současná situace kolem zpravodajství ČT může výrazným způsobem narušovat důvěryhodnost média veřejné služby před stěžejními volbami. Kvapilová také žádala ČT o vysvětlení, proč má Drtinová pořad opustit.

Kvapilová, která v ČT působí více než šest let, převzala funkci ředitelky Nových médií od současného ředitele programu ČT Milana Fridricha. Tým Nových médií tvoří nyní zhruba 100 lidí. Devětatřicetiletá Kvapilová v ČT mimo jiné uváděla pořad Hydepark. Do prosince 2005 působila jako zpravodajka Českého rozhlasu v Bruselu. V letech 2008 až 2011 vedla speciály České televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám