Hlavní obsah

La Traviata u pultu s vepřovým. Divadlo zahájilo sezónu v opavském hypermarketu

Právo, Aleš Honus

Nevšední zážitek si ve čtvrtek odpoledne odnášeli nakupující z obchodního centra Silesia v Opavě. V jednu chvíli se v prostorách prodejny Tesco mezi oddělením zeleniny a pultem s vepřovým masem ozvaly tóny ze známé Verdiho opery La Traviata a po chvíli se postupně do zpěvu dal personál prodejny i zákazníci, kteří před sebou tlačili nákupní košíky.

BEZ KOMENTÁŘE: Opera v HypermarketuVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Šlo o nevšední happening, kterým pěvci ze Slezského divadla připomenuli, že právě začíná nová sezóna.

„Chtěli jsme poněkud netradičním způsobem dát najevo, že právě začíná nová divadelní sezóna. V místech, kam chodí lidé nakupovat jídlo, propagujeme divadlo, které nabízí neméně důležitou potravu ducha,“ řekla šéfka opavského operního souboru Jana Andělová-Pletichová.

Foto: Aleš Honus, Právo

Operní pěvci v přestrojení za zákazníky a personál obchodního řetězce si v hypermarketu zazpívali Přípitek z Verdiho opery La Traviata.

„Nejsme v tom samozřejmě zcela originální, podobné akce jsou v současné době v kurzu. Dříve jsme zahájení sezóny dělali na náměstí a letos jsme se pro změnu rozhodli pro něco opravdu neobvyklého,“ uvedla šéfka operního souboru Jana Andělová-Pletichová.

Slezské divadlo v Opavě zahájí oficiálně svou novou sezónu  příští neděli. První letošní premiérou bude činoherní inscenace Donaha!, pod kterou je podepsán režisér a šéf opavské činohry Roman Groszmann.

Anketa

Jak často chodíte do divadla?
Aspoň jednou za měsíc
4,7 %
Aspoň jednou za půl roku
10,8 %
Aspoň jednou za rok
20,4 %
Kam?
64,1 %
Celkem hlasovalo 7539 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám