Hlavní obsah

Filmové premiéry: One Direction: This is Us, Riddick, Domov a další

Právo, Věra Míšková

One Direction: This is Us je portrét chlapecké kapely, která vznikla v rámci britské soutěže The X Factor. Patnáctihodinový dokument Příběh filmu: Odysea zachycuje vývoj kinematografie od jejích počátků až po současnost. Riddick je nejnovějším filmem úspěšné ságy, která odstartovala v roce 2000 akční sci-fi Černočerná tma a navázala pokračováním Riddick: Kronika temna. Ruský film Domov je žalozpěvem na téma minulosti a jejích dopadů na přítomnost.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 36. týden

Článek

One Direction: This is Us

Trailer k filmu One Direction 3D: This is Us Video: Falcon

Pětice kluků – Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson – se přihlásila jednotlivě do soutěže The X Factor, producent a porotce soutěže Simon Cowell z nich vytvořil skupinu a od té doby sklízejí fantastický úspěch po celém světě. Film ukazuje  jejich koncerty v největších arénách i pohledy do zákulisí a rodin.

One Direction: This is Us, USA 2013, 92 min., režie: Morgan Spurlock, účinkují: Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson a další.

Příběh filmu: Odysea

Trailer k filmu Příběh filmu: OdyseaVideo: Film Europe

Šest let natáčel Mark Cousins příběh, který zahrnuje 4 kontinenty, 11 desetiletí a tisíce filmů. Příběh filmu je adaptací jeho stejnojmenné knihy, která ukazuje, jak jsou filmaři ovlivněni historickými událostmi i ostatními filmaři. Téměř patnáctihodinový dokument navštěvuje klíčová místa v historii filmu, přináší rozhovory s legendárními filmaři a herci.

Příběh filmu: Odysea, Velká Británie 2011, dokument, 900 min., režie: Mark Cousins, účinkují: Mark Cousins, Alexander Sokurov, Claudia Cardinalová, Lars von Trier, Paul Schrader, Haskell Wexler, Bernardo Bertolucci, Baz Luhrmann a další.

Riddick

Trail k filmu Riddick Video: Bioscop

Vin Diesel se vrací ve své slavné roli antihrdiny – nebezpečného trestance Riddicka. Zrazený svými druhy se ocitá na nehostinné planetě. Aby přežil útoky nelítostných predátorů, aktivuje záchranný signál, který však k němu přivede i nepřátele. Po příletu dvou lodí začíná boj na život a na smrt. Nemilosrdní žoldáci chtějí Riddickovu hlavu jako tu nejcennější trofej. Riddick rozpoutá brutální útok pomsty před návratem na svou rodnou planetu Furya, aby ji zachránil před zničením.

Riddick, USA / Velká Británie, akční sci-fi, 119 min., režie: David Twohy, hrají: Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoffová  a další.      

Domov

Trailer k filmu DomovVideo: Film Europe

V rozlehlém domě uprostřed ruských stepí se schází široká rodina. Když se náhle na prahu dveří objeví i nejstarší syn Viktor, na světlo začnou vyplouvat dosud nedořešené rodinné konflikty. Nikdo však nemá ani tušení, že Viktor utíká před svou temnou minulostí a že bezcitní nájemní zabijáci v černých oblecích neúnavně hledají jeho tajný úkryt. Skutečným ohrožením už tedy nejsou jen komplikované rodinné vztahy, ale nebezpečí, které číhá venku.

Domov, Rusko 2012, akční drama, 109 min., režie: Oleg Pogodin, hrají: Sergej Garmash, Bogdan Stupka, Jekatěrina Rednikova a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám