Hlavní obsah

V ČT skončila šéfka Nových médií Kvapilová, která se zastala Drtinové

Vedení České televize (ČT) odvolalo šéfku Nových médií Pavlínu Kvapilovou. ČTK to potvrdil důvěryhodný zdroj. Kvapilová, která byla ve funkci od října 2011, se v srpnu v otevřeném prohlášení postavila za moderátorku Danielu Drtinovou v souvislosti s jejím odchodem z pořadu Události, komentáře.

Foto: Petr Hornik, Právo

Pavlína Kvapilová s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

Článek

Kvapilová řekla, že se k informaci o svém odvolání zatím nemůže jakkoliv vyjadřovat.

ČT Drtinové nabídla alternativu v podobě moderování vlastního pořadu Interview ČT24, který ponese její jméno. Generální ředitel ČT Petr Dvořák uvedl, že nabídku pořadu s vlastním jménem považuje za profesní růst. Drtinová v souvislosti s přesunem, který kritizovaly také odbory, ČTK řekla, že z Událostí, komentářů neodchází dobrovolně. Později ale nabídku na moderování vlastního pořadu přijala.

Kvapilová ve svém prohlášení, pod které se podle ní mimo jiné podepsal moderátorský kolega Drtinové Martin Veselovský, vyjádřila obavu, že současná situace kolem zpravodajství ČT může výrazným způsobem narušovat důvěryhodnost média veřejné služby před stěžejními volbami. Kvapilová tak žádala ČT o vysvětlení, proč má Drtinová pořad opustit.

Kvapilová, která v ČT působí více než šest let, převzala funkci ředitelky Nových médií od současného ředitele programu ČT Milana Fridricha. Tým Nových médií tvoří nyní zhruba 100 lidí. Devětatřicetiletá Kvapilová v ČT mimo jiné uváděla pořad Hydepark. Do prosince 2006 působila jako zpravodajka Českého rozhlasu v Bruselu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám