Hlavní obsah

Nové knihy: Sidebottom, Cornwell, Beckerová, Sapkowski a Morrison

Právo, František Cinger

Přehlídku novinek zahájíme historickými romány Američana Harryho Sidebottoma a Brita Bernarda Cornwella. Moderní horor nabízí americký prozaik Joe Hill, irský autor John Connolly přidává brutální detektivku. Slovenská spisovatelka Zdenka Beckerová vypráví o rozpadu rodiny v době ne tak dávné, Lindsey Kelková z Velké Británie o lásce bez hranic, podobně jako Američanka Morgan Matsonová. O připomenutí v podobě audioknihy si říká polský klasik Andrzej Sapkowski. A nádavkem dva komiksy, z nichž druhý vytvořil cenami ověnčený britský scenárista Grant Morrison.

Článek

Harry Sidebottom:

Římský válečník: Kaspická brána

Nové knihy

Píše se rok 262 n. l. a Římská říše čelí rozvratu. Uchazeči o trůn spolu nemilosrdně bojují na život a na smrt, ze všech stran na ni útočí barbaři a její asijskou metropoli Efesos srovnalo se zemí mohutné zemětřesení. Poničené město opanuje lůza, která volá po krvi a pomstě…

BB art, přeložil Petr Kovács, 360 stran, 299 Kč

Bernard Cornwell:

Smrt králů

Nové knihy

Další příběh Uhtreda z Bebbanburgu, velmože ve službách wessexského krále Alfreda, později zvaného Veliký. Ten umírá a zdá se, že s ním odchází i sen o sjednocení anglických křesťanských království, neboť Británii hrozí, že opět upadne do chaosu rozbrojů a válek s vikinskými Dány.

BB art, přeložil Jiří Beneš, 352 stran, 149 Kč

Joe Hill:

Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy

Nové knihy

Moderní horory zřídkakdy sází na rafinovanost, ale nakonec ne všechny povídky v této knize jsou hororové. Některé jsou posmutněle nadpřirozené, jiné působí jako mainstreamový temný thriller a jedna je vlastně docela roztomilá.

XYZ, přeložil Ondřej Skoupý, 400 stran, 299 Kč

John Connolly:

Na ostří nože

Nové knihy

Jaká míra bestiality přiměje vraha, aby před očima matky umučil její dítě a teprve pak trápil a nakonec zabil i ji? Jak moc zvrácený musí být vrah, jenž místo činu naaranžuje jako místo tvůrčího aktu a pak oběti zbaví tváří, které se nikdy nenajdou. Co s nimi dělá?

BB art, přeložila Karla Šmídová, 400 stran, 149 Kč

Zdenka Beckerová:

Róziny dcery

Nové knihy

Mezi matkou Rózou a jejími třemi dcerami vznikají konflikty, které trvají celé roky. Matka od nich vyžaduje příliš, nikdy je nepochválí, zatahuje je do rozličných intrik. V pozadí všeho je navíc staré rodinné tajemství, které rodinu tíží a vyplouvá na povrch až po mnoha letech.

Motto, přeložila Jana Zoubková, 320 stran, 289 Kč

Lindsey Kelková:

Zbožňuju New York

Nové knihy

Láska na první pohled a jediný lék na zlomené srdce – během několika týdnů nachází Angela v New Yorku to, co v Londýně marně hledala po řadu let – lásku a vysněné povolání.

BB art, přeložila Jiřina Stárková, 272 stran, 149 Kč

Morgan Matsonová:

Amy a Roger – Na cestě

Nové knihy

Amy se na léto dvakrát netěší. Máma se rozhodla přestěhovat se na druhý konec země a Amy má za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Jenže od doby, co otec zemřel při autonehodě, není schopná posadit se za volant. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny, který má také v plánu road trip přes půlku Států.

CooBoo, přeložila Martina Buchlová, 420 stran, 249 Kč

Andrzej Sapkowski:

Zaklínač I. a Zrnko

Nové knihy

Audiotéka.cz vydává šest audioknih podle povídek z knihy Zaklínač I. Poslední přání s postavou Geralta z Rivie. První dva příběhy Zaklínač a Zrnko jsou v podání Jiřího Plachého a Jiřího Dvořáka k dispozici ke stažení do mobilních aplikací Audiotéka nebo ve formátu MP3.

Audiotéka.cz, MP 3, každá část za 149 Kč

Neil Gaiman, Frank Quitely:

Sandman: Věčné noci

Nové knihy

Sedm Věčných sourozenců, sedm příběhů, sedm kreslířů... Neil Gaiman vždycky sliboval, že se do Sandmanova světa vrátí. A nyní se s pomocí nejlepších malířů světa v komiksu vrátil k sedmi postavám, které ho proslavily, a přinesl nám nové sny… A noční můry.

Crew, přeložil Viktor Janiš, 162 stran, 599 Kč

Grant Morrison, Howard Potter:

JLA 2 – Liga spravedlnosti

Nové knihy

V druhém svazku JLA pokračuje Morrison ve vytváření nové éry nejlepšího superhrdinského komiksového týmu DC. O kresbu se postarali Howard Porter, Arnie Jorgensen a další. V knize je i příběh JLA/WILDC.A.T.S. napsaný Morrisonem a s kresbou Vala Semeikse.

BB art, přeložil L'udovít Plata, 344 stran, 790 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám