Hlavní obsah

Bára Basiková věnovala nové album Petru Mukovi. Píseň pro něj zazpívá poprvé živě v sobotu v Kouřimi

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští pátek 6. září vydá zpěvačka Bára Basiková nové album Balleville. Je její první sólové po dvanácti letech. Autorem písniček na něm je Václav „Noid“ Bárta, texty napsal Jan Dvořák. Celé album je věnované zesnulému zpěvákovi Petru Mukovi.

Foto: Supraphon

Bára Basiková na snímku k albu Balleville.

Článek

„Úplně na konci desky je písnička P.M. Celá nahrávka je věnovaná Petru Mukovi a já chtěla, aby na ní byla písnička, která bude speciální vzpomínkou na něj. Skladba P.M. je má intimní zpověď. Když její melodii Václav Noid Bárta přinesl, hned mi bylo jasné, že je to ona. Text je vyznáním lásky a úcty k Petru Mukovi a poděkováním za to, co jsme společně zažili,“ řekla Basiková Novinkám.cz

Písnička se od ostatních na albu liší svou atmosférou. Basiková ji poprvé naživo zazpívá v sobotu na festivalu Kouřimská skála v Kouřimi, kde se bude na Petra Muka vzpomínat.

„Lidem, kterým jsem desku pouštěla, se ta písnička většinou líbila nejvíc. Vyvolává v nich silné emoce,“ dodala Basiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám