Hlavní obsah

Vacátkova mordparta jako audiokniha

Právo, František Cinger

Televizní seriál Hříšní lidé města pražského podle literárních příběhů Jiřího Marka vzbuzuje zájem při každém uvedení, a tak není divu, že se ho vydavatelství Popron Music rozhodlo natočit jako zvukové CD. Nejznámější příběhy Děvče od vody, Náhoda, Otisk prstu a Muž v černém namluvili jako dramatizovanou četbu Josef Somr, Tomáš Töpfer, Vladimír Javorský, Jiří Prager a Marek Holý pod vedením režiséra Roberta Tamchyny.

Foto: Popron Music

Hříšní lidé města pražského

Článek

Ten o natáčení prozradil: „Práci ve studiu na příbězích Hříšných lidí jsme všichni vnímali s ohledem na úspěch předchozí televizní a filmové adaptace. Přesto je zvukový záznam – a navíc v omezeném hereckém týmu – něco docela jiného. V naší verzi je důležitý dialog a rozhovory během vyšetřování.“

Radu Vacátka namluvil herec Somr, který se vyznal z úcty k jeho hereckému představiteli: „Policejní rada Vacátko, to je pro mě přirozeně Jaroslav Marvan. Potěšilo mě, že jsem se mohl na chvíli mezi pány detektivy podívat.“

Somr má povídky Jiřího Marka z jeho Panoptika rád a při natáčení si prý vzpomněl, jak si pana radu představoval kdysi dávno při čtení jeho knížek.

„Pan inspektor Bouše je další můj prvorepublikový detektiv,“ odkazuje herec Tomáš Töpfer na svou televizní popularitu z novějšího seriálu Četnické humoresky.

„Vypůjčil jsem si ho od pana Vinkláře s chutí a doufám, že jeho buřinku vracím nepoškozenou a že se příběhy Hříšných lidí budou posluchačům líbit,“ dodal ještě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám