Hlavní obsah

Režisér Nikolaev v Kladně dotočil Příběh kmotra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Petr Nikolaev v úterý na kladenském hřbitově natočil poslední scénu k filmu Příběh kmotra. Premiéra filmu bude 17. října. Podle Nikolaeva půjde o dramatický film s nadčasovým dějem, který nebude jen politickou nudou.

Článek

„Je to cesta dravého jednotlivce k moci a jeho konec. Myslím si, že nám to vypráví nejenom příběh naší současnosti a minulosti,” řekl Nikolaev. V hlavních rolích se představí Ondřej Vetchý a Lukáš Vaculík.

Poslední scénu filmaři natáčeli až dodatečně, původně jim totiž chyběla. „Vyvrbilo se to až během střihu,” podotkl Nikolaev. Scéna se podle něj objeví asi ve dvou třetinách filmu. Podle režiséra dovysvětluje okolnosti příběhu po pohřbu kriminalisty, kterého ztvárnil Kryštof Hádek. Jeho tělo bylo nalezeno s prostřelenou hlavou v kanceláři. Zbývající vyšetřovatelé mají po pohřbu rozhovor, v němž Lukáš Vaculík kolegům oznámí, že dal výpověď od policie.

Pravá jména politiků se neobjeví

Film líčí propojení organizovaného zločinu s politikou a objeví se v něm řada postav známých politiků nebo zločinců. Jejich pravá jména se tam však kvůli možným žalobám neobjeví. Spis Krakatice byl založen na konci 90. let a k obvinění konkrétních lidí nedospěl. Film půjde do kin paradoxně krátce před předčasnými volbami. Podle Nikolaeva se jej už novináři ptali, zda snímek může volby ovlivnit. „Může to vytvořit velmi zajímavou souhru. Jsem zvědavý, jakým způsobem to ovlivní návštěvnost,” řekl Nikolaev.

Velká část filmu vznikala v Kladně. Štáb podle režiséra natáčel na zámku, fotbalovém stadionu, v kasárnách, ulicích nebo zdejších vilkách. „Nemalý efekt dělá ve filmu galerie, která vlastně slouží jako efektní vila kmotra. Našli jsme tady zázemí, které nám velmi vyhovovalo,” dodal Nikolaev.

Film vzniká podle knihy Jaroslava Kmenty s názvem Kmotr Mrázek. Ve filmovém štábu působili jako poradci bývalí policejní vyšetřovatelé, kteří se spisem Krakatice zabývali. Ondřej Vetchý ztvárňuje filmového kmotra, tedy hlavního soka Lukáše Vaculíka. Z dalších známých herců se ve filmu objeví třeba Vladimír Brabec, Kryštof Hádek, Andrej Hryc, Filip Kaňkovský, Vica Kerekesová, Jan Vondráček nebo Jiří Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám