Hlavní obsah

Prince se ozval s novinkou Groovy Potencial

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký muzikant a zpěvák Prince, který si nikdy moc nerozuměl s hudebním průmyslem, vypustil na internet další ukázku z tvorby – píseň Groovy Potencial.

Foto: Profimedia.cz

Prince

Článek

Soulově laděnou pohodovku Groovy Potencial lze, stejně jako další novinky, koupit na jeho stránkách www.3rdeyetunes.com. Klasické desky už Prince vydává málokdy. V současnosti  vystupuje v USA a v Kanadě, v ČR nehrál nikdy – a zřejmě to ani nemá v plánu. Spolupracuje také na novém albu americké zpěvačky Janelle Monáe, které se má jmenovat The Electric Lady a vyjde v září.

Monáe o Princovi řekla: „Jsme velcí přátelé a on je současně i mým mentorem. Je krásné mít přítele, který se skutečně zajímá o vaši kariéru a chce, abyste se dostali daleko, posunuli své hranice dál a udělali díru do světa.“

Letos v lednu dal Prince na internet skladbu Screwdriver, hodně rockovou, s přímočarými rockovými bicími, bez typických funky a soul-jazzových prvků. V závěru dostává zkreslená kytara až psychedelický nádech.

Manažery nemá rád

Prince patří k samorostlým postavám pop music. Má obrovskou fanouškovskou základnu, prodal milióny desek a odmítá se podřídit hudebnímu průmyslu. V minulosti natáčel neuvěřitelné množství hudby a některá alba raději dal zadarmo na internet, než aby se dohadoval s manažery velkých studií. Jedno nové album zase nechal rozdávat jako přílohu k novinám.

Proslavil se hlavně v osmdesátých letech a natočil řadu nadčasových hitů, jako jsou například balada Purple Rain nebo písně Little Red Corvette, Raspberry Beret, Alphabet Street či Cream.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám