Hlavní obsah

RECENZE: Jimmy Eat World se sladkým pop-rockem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí pop-rockeři Jimmy Eat World vyrostli z arizonské nezávislé scény začátkem devadesátých let. Band sdružený kolem frontmana Jima Adkinse chce pokračovat s podobnou hudbou i dnes, a vydal proto novinku Damage.

Foto: jimmyeatworld.com

Jimmy Eat World

Článek

Čtyřčlenná skupina se v Americe prosadila deskou Bleed American (2001). Zaznamenala tam pár „zářezů“ v rockové hitparádě, ale v Evropě nikdy masově známá nebyla a dodnes není. Nezměnila to ani alba Futures (2004) nebo Chase This Light (2007).

Nyní Jimmy Eat World natočili novinku Damage, plnou melodického pop-rocku s jistými pozůstatky indiekytarové scény osmdesátých a devadesátých let. Frontman se v nepříliš komplikovaných písničkách snaží o emotivní popové refrény, zpívá slušně, ale přece jen nestrhne k nadšení. Jde o kapelu, která je vyhraná a zažila si už nějaké úspěchy, přesto nemá na desce nic unikátního, zůstává u obyčejného zaměnitelného pop-rocku. Romantici s lehce zastaralým zvukem znějí sladce a současně dost nezáživně.

Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Výběr článků

Načítám