Hlavní obsah

Do Ostravy se vrátí irská písničkářka Lisa Hannigan

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná irská písničkářka Lisa Hannigan, která před dvěma lety uhranula publikum festivalu Colours of Ostrava, bude opět koncertovat v moravskoslezské metropoli. Informovala o tom pořadatelka koncertu Zlata Holušová. Koncert se uskuteční 28. listopadu v klubu Cooltour na Černé louce.

Foto: Aleš Honus, Právo

Lisa Hannigan vystoupila už v roce 2011 na festivalu Colours of Ostrava.

Článek

Spolu s Lisou Hannigan, která je bývalou partnerkou zpěváka a skladatele Damiena Rice, v Ostravě vystoupí také další irský písničkář Richie Egan, známý spíše pod pseudonymem Jape. Chystaný koncert tak nabídne ojedinělou příležitost slyšet oba výrazné zástupce irské písničkářské scény zahrát ve dvou samostatných blocích, zakončených několika společnými duety.

Dvaatřicetiletá Lisa Hannigan je jednou z nejúspěšnějších současných britských zpěvaček, v minulosti spolupracovala nejenom s Damienem Rice, ale také s Glenem Hansardem či Herbie Hancockem. Zazpívala si také s frontmanem U2 Bonem.

Svou hudební kariéru začala právě v kapele Damiena Rice, v roce 2008 se vydala na sólovou dráhu. Doposud vydala mimořádně úspěšná alba Sea Saw (2008) a Passenger (2011).

Reklama

Výběr článků

Načítám