Hlavní obsah

Nové knihy: Larssonová, Chandler, Lauire, Březina i Rutherford

Právo, František Cinger

Ve směsi novinek tohoto týdne i připomínek několika titulů z toho minulého zahajujeme debutem americké prozaičky Mii Marchové i Britky Katie Priceové, píšících o současných ženách. Sérii detektivních příběhů zahajujeme švédskou autorkou Åsou Larssonovou, pokračujeme novým vydáním románu Raymonda Chandlera, prózou Jiřího Březiny, dotiskem dobrodružného příběhu Brita Hugha Laurieho i příběhem norské spisovatelky Unni Lindellové. Následuje pohled do světa luxusního zboží od Francouzky Edwigy Martinové i soubor historických románů od Skota Scotta Marianiho, Američana Alexa Rutherforda a Brita Tima Severina. Nádavkem dva zcela nové komiksy.

Článek

Mia Marchová:

Můj život, moje rodina a Meryl Streepová

Nové knihy

Tři ženy, které si nikdy nebyly moc blízké – dvě sestry a jejich sestřenice, s níž vyrůstaly poté, co jim do života zasáhla tragédie – nacházejí štěstí tím nejnečekanějším způsobem: společným sledováním filmů s Meryl Streepovou. Každá má přitom své tajemství.

Motto, přeložila Michaela Klevisová, 360 stran, 299 Kč

Katie Priceová:

Na lásku nevěř

Nové knihy

Sapphire Jonesová od té doby, co manžela přistihla s jinou ženou, na lásku nevěří. Teď už se s muži vídá jen za podmínek, které si sama stanoví, proto je také její současný přítel mladší než ona, nedělá si na ni žádné citové nároky a skvěle to umí v posteli. Co víc by si mohla přát?

BB art, přeložila Jana Kordíková, 264 stran, 149 Kč

Åsa Larssonová:

Oběť Molochovi

Nové knihy

Lovecká výprava našla v žaludku medvěda kost z lidské ruky. Několik měsíců nato je u sebe doma zavražděna Sol-Britt Uusitalová. Rebecka Martinssonová a kirunští policisté začínají vyšetřovat případ, který na první pohled vypadá jako vražda ze žárlivosti nebo zášti.

Host, přeložila Jana Holá, 336 stran, 269 Kč, e-kniha 169 Kč 

Raymond Chandler:

Loučení s Lennoxem

Nové knihy

Terry Lennox je válečný veterán, který své nepříliš šťastné manželství utápí ve whisky. Jeho manželka je jednoho večera ubita k smrti a nedlouho poté umírá i Lennox, vlastní rukou. Jenže Phil Marlowe má stále pochybnosti. Detektivka, kterou autor považoval za nejlepší.

Mladá fronta, přeložil Josef Schwarz, 352 stran, 299 Kč

Jiří Březina:

Na kopci

Nové knihy

V roce 2000 se v zapadlé vesnici v podhůří Šumavy zjevil malé Marii anděl. O dvanáct let později se Milan, student s výhledem na novinářskou kariéru, rozhodne sebrat všechny materiály a vyslechnout svědky. Viděla Marie anděla, nebo byl zážitek mnohem pozemštější?

Motto, 384 stran, 299 Kč

Hugh Laurie:

Obchodník se smrtí

Nové knihy

Thomas Lang je úplně obyčejný chlap, který pracuje jako bodyguard, popíjí whisky a projíždí se na motorce. Jednoho dne se ale jeho život obrátí naruby… Osloví ho jakýsi muž a najme si ho na vraždu amerického průmyslníka. Proti své vůli se ocitá ve víru dramatických událostí.

XYZ, přeložila Milena Poláčková, 392 stran, 269 Kč

Unni Lindellová:

Cukrová smrt

Nové knihy

V cukrárně si obézní Kari Helena Bielerová vzpomene, co se vlastně stalo, když před šestnácti lety ještě jako mimino zemřel malý bratříček. To postaví proti sobě její rodiče a vyprovokuje spirálu krutých činů. Nakonec jde o inteligentně „sestříhanou“ kriminálku.

Plus, přeložila Eva Dohnálková, 400 stran, 349 Kč

Edwige Martinová:

Luxus

Nové knihy

Charlotte pracovala v reklamní společnosti, ale když přišla o práci a nemohla najít nové místo ve svém oboru, byla nucena vzít zaměstnání, které se nabízelo – stala se prodavačkou v luxusním pařížském butiku. Líčí svět luxusu a poodhaluje zákulisí módního byznysu.

Motto, přeložila Dana Melanová, 200 stran, 199 Kč

Scott Mariani:

Faraonův poklad

Nové knihy

Bývalý operativec SAS Ben Hope vede pokojný život na francouzském venkově, jenže se dozvídá, že v Káhiře byl při práci na tajemném projektu zavražděn egyptolog Morgan Paxton. Následuje honba za pokladem nevyčíslitelné hodnoty z doby faraona Achnatona.

BB art, přeložila Klára Míčková, 328 stran, 149 Kč

Alex Rutherford:

Říše Mughalů: Bratrovražedná válka

Nové knihy

Rok 1530, severní Indie. Humájúnovi, nedávno korunovanému druhému mughalskému císaři, štěstí přeje. Po otci Báburovi zdědil bohatství, slávu a velkou říši. Odkaz však musí rozvíjet a dokázat, že Muhgalové jsou hodni svého předka Timura.

BB art, přeložil Michal Prokop, 400 stran, 149 Kč

Tim Severin:

Vikingové - Zlověstné proroctví

Nové knihy

Vikinského mladíka Thorgilse sledujeme v druhém dílu severské ságy na cestě do Anglie, a to rovnou do lože choti anglického krále. Vzápětí prchá zpět na rodný sever a pokračuje v cestě na ruský sever mezi domorodé lovce kožešin.

BB art, přeložila Věra Heroldová – Šťovíčková, 312 stran, 149 Kč

Brian Bolland, Ed Brubaker, Doug Mahnke a Alan Moore:

Batman: Kameňák a další příběhy

Nové knihy

Co všechno člověk snese, než zešílí? Jak málo stačí, aby se z vás stalo monstrum? To řeší nejslavnější příběh s Batmanem v hlavní roli. Kameňák změnil celý batmanovský svět a sám se stal kánonem – a teď u nás poprvé vychází v barvě!

Crew, přeložil Richard Podaný, 132 stran, 499 Kč

Tite Kubo:

Bleach 8: The Blade and Me

Nové knihy

Kniha vytištěná v autentickém japonském formátu zprava doleva ukazuje hrozbu, kdy se schyluje k Rukiině popravě. Ičigo se pod Uraharovým dohledem snaží získat schopnosti potřebné k jejímu vysvobození. Trénink však zdaleka nejde tak snadno, jak se zdálo.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 200 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám