Hlavní obsah

Latinoamerické rytmy Cumbia All Stars v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peruánská skupina Cumbia All Stars se představí v pražském Lucerna Music Baru 1. srpna. Kapela bývá označována podle vzoru slavného kubánského projektu „peruánský Buena Vista Social Club“.

Foto: Lucerna Music Bar

Cumbia All Stars

Článek

Muzikanti, kteří v kapele působí, přišli z peruánských kapel Juaneco y su Combo, Los Mirlos, Los Diablos a dalších. Po mnoha letech se setkali, aby evropským fanouškům představili hudbu, na jejímž vzniku se sami podíleli. Energické perkuse, taneční nálada a kytary připomenou vzdálené Peru.

„Hudební vlna stylu cumbia byla fenoménem, který se mohl odehrát pouze během uvolněných 60. let v Peru. Cumbia je produkt bouřlivého prostředí dekády znovuobjevené svobody, který vznikl ve vzdálených městech Amazonie mezi potomky imigrantů, kteří dali zrod specifickému hudebnímu žánru. Ten je dnes nedílnou součástí peruánské identity – Cumbia Huaracha, Amazonská Cumbia anebo jednoduše Chicha,“ dodal za pořadatele Lukáš Kolíbal.

Skupinu tvoří Lucho Carrillo (zpěv), Lucho Reyes (kytara), Héctor Bustamante (kytara), Manuel Pecho (baskytara), Dante Reyes (bicí), Enrique Yllescas (timbales) a Ernesto Cadenas (congas).

Vstupenky bez poplatku jsou v předprodeji za 350 Kč v pokladně Lucerna Music Baru, v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatky prodejce.

Reklama

Výběr článků

Načítám