Hlavní obsah

Mercuryho si Cohen nezahraje. Neshodl se s Queen a De Nirem

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Sacha Baron Cohen nebude natáčet film o kultovním zpěvákovi Freddiem Mercurym. S producenty (Robert De Niro a členové skupiny Queen) se nakonec neshodl na tom, jak by měl film vypadat.

Foto: Bontonfilm

Cohen jak diktátor s pěstěným vousem

Článek

Cohenův manažer potvrdil, že Cohen s Queen končí. Měl s nimi „tvůrčí spory“, jak se obvykle v těchto situacích říkává. Film pojednává o cestě Queen ke světové slávě a vrcholí megakoncertem Live Aid v roce 1985. Scénář napsal Peter Morgan.

Zpráva je poměrně překvapivá, protože s Cohenem v hlavní roli se už přes dva roky počítalo. Přípravy filmu řídí Robert de Niro, Brian May a Roger Taylor z Queen a zřejmě až teď zjistili, že mají o Mercurym jinou představu.

Sacha Baron Cohen se proslavil crazy komediemi jako Borat, Bruno a Diktátor, které měly obrovský úspěch a současně rozzuřily řadu lidí k nepříčetnosti. Na Cohena byla podána spousta žalob. Nejslavnější spory vedl s Kazachstánem, který ve filmu Borat vylíčil jako zemi násilnických primitivů a rasistů. Tamní vláda dokonce žádala celosvětový zákaz filmu.

Cohen v současnosti pracuje např. na špiónské parodii pro společnost Paramount. Sám si napsal scénář a bude hrát hlavní roli. Jeho druhým projektem je příběh založený na skutečnosti. Vypráví o miliardáři z Hongkongu, jenž nabídl milióny dolarů tomu, komu se podaří oženit se s jeho lesbickou dcerou. Bude se zřejmě jmenovat The Lesbian.

Reklama

Související články

Český Krumlov s áriemi i Queeny

Kombinaci dokládající vícežánrový záběr hudebního festivalu v Českém Krumlově uslyší návštěvníci prvních dvou dnů 22. ročníku nejprestižnější letní přehlídky...

Výběr článků

Načítám