Hlavní obsah

Legendární komici The Umbilical Brothers poprvé vystoupí v Česku

Novinky, Klára Fischleinová

Jako duo The Umbilical Brothers vystupují dva talentovaní mimové z Austrálie. Publikum baví už řádku let a letos na podzim si jejich humor konečně užijí i diváci z České republiky. Komici ve svých vystoupeních kombinují pantomimu s dialogem, loutkami, groteskami i vokálními zvukovými efekty.

Umbilical Brothers - MikrofonVideo: Umbilical Brothers

 
Článek

The Umbilical Brothers, Shane Dundas a David Collins, při svých vystoupeních hojně zapojují do scének i samotné diváky, čímž vytvářejí jedinečná a pokaždé trochu jiná představení. Dvojice komiků už vystupovala v pořadech moderátorských legend, jakými jsou třeba Larry King, David Letterman nebo Jay Leno.

V rámci svého turné po Evropě navštíví komici také Česko. V říjnu tohoto roku rozesmějí publikum v Praze a v Brně. Zklamání se diváci bát jistě nemusí, protože The Umbilical Brothers vystupují už od konce 80. let.

Zajímavost: V Austrálii má komediální dvojice vlastní televizní show a doposud uvedli šest velkých představení, z nichž na DVD jsou k dispozici SpeedMouse, Dont Explain a Heaven Storm.

Za sebou mají mimové například představení na Cat Laughs, komediálním festivalu v Melbourne, v opeře v Sydney, na Adelaide Fringe festivalu, na divadelním festivalu v Tampere či známém festivalu Fringe v Edinburghu, kde v roce 1995 vyhráli Choice Critics 'Award a byli nominováni na prestižní Perrier Award. V roce 1999 byli hosty legendárního festivalu Woodstock a v témže roce debutovali na divadelních prknech ve Spojených státech amerických.

Umbilical Brothers - KoupelnaVideo: Umbilical Brothers

Letos v únoru ohromili The Umbilical Brothers slovenské publikum v Bratislavě a Liptovském Mikuláši. Vyprodali velké haly a sklidili obrovský úspěch. Jejich show Speedmouse zhlédne české publikum 16. října v pražském Velkém sále Lucerny a 17. října v KC Semilasso v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám