Hlavní obsah

Nová alba: Robin Thicke, Jane’s Addiction, Desmod a Revival

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dalším letním týdnu se na pulty obchodů a do nabídkových listů internetových servisů dostávají alba zajímavého Američana Robina Thickeho, jeho kolegů ze skupiny Jane’s Addiction, Slováků Desmod a také soundtrack k filmu Revival.

Článek

Robin Thicke: Blurred Lines

Foto: Universal Music

Robin Thicke

Blurred Lines je již šesté album pětatřicetiletého kalifornského rodáka Robina Thickeho. Se svou zkušeností v něm propojil prvky oblíbených stylů r’n’b a soul a namíchal z toho všeho album, které je od první chvíle úrovní svých písniček i atmosférou uspokojivé.

Pravda, když se v některých skladbách jako hosté objeví T. I. a Pharrell (Blurred Lines) či Kendrick Lamar (Give It 2U), je to ještě veselejší, nicméně celkově jde o poměrně slušnou a zábavnou desku.

Desmod: Výberovka

Foto: Universal Music

Desmod

Výběr svých největších hitů a dvě nové skladby – Spočítaj a Inzerát, to je obsah prvního alba ze dvou, která tvoří kolekci Výberovka. Desmod je jedna z nejpopulárnějších skupin na Slovensku, pohybuje se v oblasti pop rocku a je evidentní, že některé její skladby mají skutečně silný hitový potenciál. Na druhém albu je pocta kapele. Spřátelení interpreti hostují v jejích písních – a jde často o velmi moderní spojení se stejným výsledkem.

Soundtrack: Revival

Foto: film Revival

Revival

Soundtrack k filmu Revival vychází jako součást knihy, nicméně pozornost si zaslouží. Jsou na něm náladou do šedesátých let vstrčené písničky, které napsal skladatel Jan Ponocný (ve filmu ztvárnil slepého bubeníka). Texty je opatřil John Reily a nazpíval Marek Hlavica. Ukázalo se, že jejich spojením vznikla silná sestava. Písničky jsou uvěřitelné, na krátké ploše přesvědčivé, aranžérsky uspokojivé, a tedy na poslech příjemné. Není divu, že hudební složka patří k nejsvětlejším stránkám snímku Revival.

Jane’s Addiction: Live In NYC

Foto: Universal Music

Jane’s Addiction

V červenci roku 2011 proběhl v newyorském klubu Terminal 5 koncert americké rockové skupiny Jane’s Addiction. Byla to zahřívací akce před vydáním dosud posledního studiového alba The Great Escape Artist a kapela odehrála skvělý koncert. Ohlížela se při něm do minulosti a podotkla, že její repertoár je založen na náklonnosti k rockovým skladbám, v nichž hraje prim aranžérská složka a také kytara fenomenálního Davea Navarra.

Reklama

Výběr článků

Načítám