Hlavní obsah

Ministr Balvín: Víc peněz na kulturu ze štědrých dávek

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nový ministr kultury Jiří Balvín při čtvrtečním uvedení do úřadu zopakoval, že by chtěl sehnat víc peněz pro svůj resort. Zdroje přitom vidí například v „příliš štědrých sociálních dávkách“.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Premiér Jiří Rusnok (vpravo) s ministrem Jiřím Balvínem.

Článek

Balvín prohlásil, že by rád navýšil současný rozpočet kultury z letošních zhruba devíti miliard. "Kdyby se podařilo deset, případně 11 (miliard korun), bylo by to krásné, ale jsem realista a vím, jak je to obtížné. Můj názor na příliš štědré dávky je znám. Myslím, že by se tam mohly peníze přelít právě na tu kulturu," prohlásil.

Balvín také doufá, že bude vládě vyměřen delší čas a podaří se dotáhnout některé klíčové zákony, jako je například autorský zákon.

Končící ministryně Alena Hanáková (TOP 09) doplnila, že je zapotřebí dokončit například nový památkový zákon. „Ministerstvo kultury je v dobré kondici, legislativní úkoly, které mělo za úkol zpracovat a dokončit, zpracovalo a dokončilo,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám