Hlavní obsah

Nová alba: Jay-Z, Daniel Landa a Jana Vaculíková

Právo, Jaroslav Špulák

Prázdniny začaly a nových alb mnoho nevychází. O to více ale potěší například novinka americké rapové hvězdy Jay-Z. Nedávno mimochodem jeho producent ohlásil, že Jay-Z nahraje další společné album s Kanyem Westem.

Článek

Jay-Z: Magna Carta Holy Grail

Foto: Universal Music

Jay-Z: Magna Carta Holy Grail

Jay-Z, americký rapper a sedmnáctinásobný držitel prestižních hudebních cen Grammy, přichází se svým novým albem po čtyřech letech. Použil na ně mimo jiné slova největšího hitu kapely Nirvana Smells Like Teen Spirit, k čemuž obdržel svolení od bývalé ženy Kurta Cobaina Courtney Love, která je majitelkou autorských práv na všechny písně Nirvany.

Jay-Z na desku přidal spoustu zajímavých hudebních momentů a neztratila se ani jeho autorská a interpretační osobitost.

Daniel Landa: Best Of 3

Foto: EMI Music

Daniel Landa: Best Of 3

Výběrové album Best Of 3 uzavírá řadu kolekcí hitů zpěváka Daniela Landy. Zahrnuje skladby z posledních let, konkrétně z desek Neofolk, Nigredo, Vltava Tour, Vozová hradba, Tajemství, Kvaska a Tacho. Obsahuje převážně studiové nahrávky a vedle nich i několik koncertních verzí a muzikálových písniček.

Jana Vaculíková: Návraty

Foto: archív J. Vaculíkové

Jana Vaculíková: Návraty

Zpěvačka herečka Jana Vaculíková se představuje jako sólová vokalistka. Na albu spolupracovala s několika našimi výraznými hudebními individualitami, nicméně jeho zvuk je intimně popfolkový. Vaculíková je nesporně přesvědčivá v přednesu, zajímavé jsou i její citlivé texty. Vydala album, které je veskrze příjemné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám