Hlavní obsah

Rock for People žil nejen Gottem ale i koncerty Queens Of The Stone Age a Klaxons

Právo, Jaroslav Špulák
Hradec Králové

Čtvrteční program Rock for People, festivalu, který ve Festivalparku v Hradci Králové potrvá až o pozdní páteční noci, sice zásadně poznamenal koncert Karla Gotta, rozhodně to ale nebylo všechno.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Queens Of The Stone Age na Rock for People

Článek

Očekávané bylo vystoupení americké stonerrockové kapely Queens Of The Stone Age, která přijela do České republiky vůbec poprvé, byť se na hudební scéně pohybuje od konce devadesátých let. V rámci turné ke svému šestému studiovému albu …Like Clockwork představila program s písněmi zbrusu novými i staršími, vždy ale velmi osobitými.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott na festivalu Rock For People

V těch z poslední desky je více psychedelie a naléhavosti v přednesu, zatímco starší skladby jsou až okatě syrové. Všechny ale na Rock for People spojoval syrově zurčící zvuk kytar a živelná energie, kterou kapela z pódia divákům předávala. Nebyl to sice na poslech příliš „lehký“ koncert, nesporně však patřil k vrcholům letošního Rock for People.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Klaxons roztančili diváky festivalu Rock For People.

Klaxons hráli mix ze svých dvou alb a jejich souběh rocku a alternativního popu stál z velké části také na sezpívaných vokálních partech. Jejich hudba je současná, má švih, je aranžérsky zajímavě vymyšlená a publikum to všechno náležitě ocenilo. Škoda jen, že ho před Staropramen Stage nebylo o něco více. Noc na Rock for People už diváky zřejmě zastihla unavené.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Foals potěšili skalní fanoušky

K vrcholným momentům festivalu patřil set britských Foals. Tahle kapela přichází z oblasti alternativního rocku, její jednotlivé skladby stojí na několika propojených hudebních nápadech. V Hradci Králové z toho byl energický blok, který udělal dobře zejména tuzemským milovníkům buď přímo kapely (a má tu spoustu příznivců), nebo alternativní indie scény.

Britka Chloe Howl představila hezké melodické písničky se svým výtečným dívčím přednesem, izraelský producent Borgore potěšil v noci fanoušky DJ setem a nechyběl mu přitom velký kus humoru a nadhledu, britští Modestep zase spojili více elektrotaneční hudby s méně rockem. Jejich koncert ale byl strhující.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Modestep na festivalu Rock For People

Pořadatelé ohlásili už 26 tisíc diváků a v pátek se se očekávají další. V prodeji jsou jednodenní vstupenky na tzv. český den, kdy program tvoří pouze vystoupení našich a slovenských kapel. Vrcholem budou večerní sety Kabátu s big bandem, Kryštofa, Tomáše Kluse, Pražského výběru a Anety Langerové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám