Hlavní obsah

RECENZE: Prodlužte si zážitek z koncertu Alicie Keys živákem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záznam živého vystoupení z edice VH1 Storytellers vydává americká stálice R&B Alicia Keys. Čtrnáctinásobná držitelka Grammy patří k největším hvězdám pop-music nového tisíciletí.

Foto: Sony

Alicia Keys na obalu živého alba.

Článek

Alicia zpívá směs soulu, jazzu, reggae a hip-hopu. A kromě toho, že je majitelkou sexy hlasu, je to i vyzrálá autorská osobnost, což nebývá u dnešních R princezen pravidlem. Dodnes je zjevné, že její inspirací bývá i klasická hudba, už v sedmi letech ji hrála na klavír.

Zpěvačka, jíž koluje v žilách italsko-jamajská krev, u nás vystupovala několikrát, naposledy před pár dny, takže toto živé album může být i příjemným prostředkem, jak si prodloužit zážitek z koncertu.

Disk s jedenácti tracky obsahuje hity Girl on Fire, Fallin, No One a You Dont Know My Name i méně známé, ale zdařilé balady Not Even the King nebo Brand New Me. V pauzách mezi písněmi zpěvačka vysvětluje pocity, které ji provázely při jejich tvorbě. Skvělý živý pěvecký výkon byl natočen v New Yorku koncem roku 2012.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám