Hlavní obsah

Filmové premiéry: Světová válka Z a Princezna

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen dvě premiéry vstupují do kin v týdnu, kdy v Karlových Varech začíná 48. Mezinárodní filmový festival. První z nich je Světová válka Z, akční sci-fi drama s Bradem Pittem v hlavní roli, tím druhým finská Princezna.

Upoutávka na film Světová válka ZVideo: CinemArt

 
Článek

Světová válka Z

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Brad Pitt hraje experta na řešení krizových situací. Kdykoliv se někde na světě vyhrotí poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. V podobnou horkou destinaci se ale právě proměnil celý svět. Lidstvo začala decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat.

Světová válka Z, USA/Malta 2013, akční sci-fi, 116 min., režie: Marc Forster, hrají: Brad Pitt, Mireille Enosová, Moritz Bleibtreu, John G. Sinclair a další.

Princezna

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Film podle skutečných událostí vypráví příběh kabaretní tanečnice Anny Lappalainenové. Putovala z jedné pěstounské rodiny do druhé, až skončila v péči psychiatrů, kteří, stejně jako ostatní pacienti, brzy pochopili, že trpí těžkým mámením smyslů. Anna tvrdí, že je členka anglické královské rodiny z Buckinghamského paláce. Přestože sama patří mezi pacienty, pomáhání ostatním se stane jejím životním posláním.

Upoutávka na film PrinceznaVideo: Film Europe

Princezna, Finsko 2010, drama, 100 min., režie: Arto Halonen, hrají: Katja Kukkola, Krista Kosonenová, Tapio Liinoja, Samuli Edelmann a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám