Hlavní obsah

Stevie Wonder chce zpívat křesťanský gospel i Arabům

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká hudební legenda Stevie Wonder promluvila o svých plánech s magazínem Rolling Stone při příležitosti uvedení kolegy Johna Legenda do Síně slávy.

Článek

Stevie Wonder pracuje na několika projektech současně: „Jedna z věcí, o kterých jsem už mluvil, je projekt Ten Billion Hearts. A David Foster se mnou už pár let probírá úpravu písniček se symfonickým orchestrem. Tak jsme se na Silvestra sešli a já jsem mu zahrál nějaké své věci trochu jinak a on přidělal další aranže. A pak jsou tu věci, které jsem napsal a ještě nebyly vydány. Jednu písničku jsem dokonce napsal ve třinácti, Tony Bennett ji kdysi dávno nazpíval, jmenuje se This Town, ale já ji udělám na toto album. A pak je tu písnička, kterou jsem dělal dávno, hudbu vlastně před patnácti lety, ale slova jsem napsal minulý týden. Jmenuje se When the World Began.”

Symfonická deska se tedy bude skládat z přepracovaných starých nápadů i úplně nových skladeb. „Udělali jsme třeba s orchestrem Isn't She Lovely a napsal jsem do toho nový verš. A zpracovali jsme I Just Called to Say I Love You spolu se skupinou Take 6 a orchestrem.”

Prvním singlem desky bude When the World Began, což je i název celého alba. Nahrává se současně v Americe i v Londýně.

Ať čtete Korán, Tóru či Bibli...  

Současně však připravuje ještě jeden unikátní projekt - čistě gospelové album.

„Gospelové album dělám jako poctu mé mámě. Slíbil jsem jí, že to natočím. Vždycky si to přála, než zemřela, byla to předčasná smrt. Takže děláme na písničkách, na nápadech, a dáme to dohromady.”

„Natočíme nějaké tradiční gospely, ale uvažuju, že jeden gospelový song udělám v arabštině. Všechno to různě přesměruju úplně novým způsobem, protože každý potřebuje slyšet slova gospelu (evangelia, pozn. aut.). Poselstvím gospelu je skutečně láska a tím by se lidi měli řídit, ať už čtou Korán, Tóru či Bibli. Nakonec Bůh, v něhož věříte, vždycky mluví o tom, že se lidi mají milovat.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám