Hlavní obsah

Depardieu v Moskvě: Natáčení skončilo dopravní nehodou

Srážkou s moskevským taxíkem skončil v neděli natáčecí den francouzského herce Gérarda Depardieua, který se svým rusko-francouzským štábem točí v Rusku film Birjuza (Bříza). Oznámila to moskevská policie. Incident v centru Moskvy se obešel bez vážnějších zranění, sám Depardieu utržil několik modřin a lékařské ošetření odmítl.

Foto: Rasul Yarichev, Reuters

Gerard Depardieu

Článek

Ve filmařském mikrobusu sedělo v době srážky šest lidí. Na rušné ulici v samém středu města policisté „výjimečně” umožnili automobilu odbočit v místech, kde je normálním smrtelníkům odbočování zakázáno. Manévr ale nepochopil protijedoucí taxík, který do mikrobusu čelně narazil.

Policejní vyšetřování ukázalo, že řidič taxislužby neměl řidičské oprávnění, které mu dopravní inspektorát kvůli dřívějším prohřeškům odebral. Několik pasažérů mikrobusu na radu policie nakonec vyhledalo lékařskou pomoc, Depardieu ale mezi nimi nebyl.

Populární herec, který si kvůli vysokým daním v rodné Francii nechal vystavit ruský pas, by podle moskevských médií mohl mít pro taxikáře pochopení. Jemu samotnému totiž minulý týden francouzský soud řidičské oprávnění vzal za řízení motocyklu v opilosti. Řídit nesmí půl roku, soud mu navíc vyměřil pokutu 4000 eur (přes 100 000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám