Hlavní obsah

Nová DVD: Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, Královský víkend a Parker

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hororově je laděná nejnovější modernizace klasické pohádky Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Bill Murray a Laura Linneyová jsou hlavními hvězdami filmu o jednom z nejzásadnějších setkání v dějinách. Profesionální lupič s nekompromisním smyslem pro spravedlnost chystá pomstu brutálnímu gangu, který ho podrazil, ve filmu Parker.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 25. týden

Článek

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

Já a ty

Moderní úprava pohádkové klasiky, ve které Jeníček s Mařenkou v rolích profesionálních zabijáků čarodějnic řeší svá traumata z dětství. Když tihle zdánlivě neporazitelní nájemní vrazi narazí na stejně silného nepřítele, musí vynaložit veškeré své umění, zbraně i odvahu, aby přežili.

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, Německo, USA 2013, akční/fantasy, 84 min., režie: Tommy Wirkola, hrají: Gemma Artertonová, Jeremy Renner, Famke Janssenová, Peter Stormare, Ingrid Bolso Berdal a další.

Královský víkend

Nová DVD

Británie stojí na prahu války s Německem a americký prezident Franklin D. Roosevelt s manželkou Eleanor zvou na víkend do jejich soukromé residence anglického krále s královnou. Schůzka je o to významnější, že se jedná o historicky první návštěvu anglického královského páru v USA. Poprvé se tak střetávají upjaté společenské konvence Angličanů s uvolněnou americkou morálkou na té nejvyšší společenské úrovni.

Královský víkend, Velká Británie 2012, životopisný/romantický, 91 min., režie: Roger Michell, hrají: Bill Murray, Laura Linneyová, Olivia Williamsová, Olivia Colmanová, Blake Ritson, Samuel West a další.

Parker

Nová DVD

Drsná podívaná ve stylu film noir se odehrává v přepychovém a nablýskaném prostředí Palm Beach. Ústřední postavou je chladnokrevný kultovní antihrdina známý z románů spisovatele Donalda E. Westlakea. Nejodvážnější, nejdůkladnější a nejostřejší lupič Parker je specialista na ty nejnebezpečnější loupeže. Od svého týmu očekává naprostou oddanost a přesné dodržování stanoveného plánu.

Parker, USA 2012, krimi/thriller, 114 min., režie: Taylor Hackford, hrají: Jason Statham, Jennifer Lopezová, Nick Nolte, Michael Chiklis, Clifton Collins Jr. a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám