Hlavní obsah

Marta Kubišová a Aneta Langerová se setkají na jevišti Letní scény Ungeltu

Právo, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prknech Letní scény Divadla Ungelt se představí komorní muzikál Touha jménem Einodis, který pojednává o životě baronky Sidonie Nádherné, poslední majitelky zámku Vrchotovy Janovice, mecenášky umění, přítelkyně básníka Rilka či dramatika Krause a také ženy, která se bila za svou svobodu a volnost.

Foto: Divadlo Ungelt

Aneta Langerová a Marta Kubišová

Článek

Hlavní roli si zahrají hned dvě dámy. V postavě mladé Donie se představí Aneta Langerová, zralou Sidi ztvární Marta Kubišová, pro kterou je muzikál ušitý na míru, jako dárek uměleckého ředitele Ungeltu Milana Heina k jejím 70. narozeninám. S námětem mu byla nápomocna jeho sestra, autorka libreta Marta Skarlandtová.

„Postava Sidonie Nádherné je mi bytostně blízká. Je to inteligentní a sebevědomá žena, velká milovnice zvířat a nadšená kuřačka,“ uvedla Kubišová. Právě ona byla tou, jež vyslovila jméno Anety Langerové coby svého mladšího alter ega.

Muzikál má premiéru 19. června, uváděn bude do 5. září. O autorství se již zmíněná Marta Skarlandtová dělí s Karlem Štolbou (hudba). V dalších rolích se představí Milan Hein (Karel Kraus), Ondřej Novák (bratr Sidonie Johannes) a Igor Orozovič (Max Švabinský, Rainer Maria Rilke, Max Thun). Režie se ujal absolvent JAMU a DAMU Pavel Ondruch.

Účinkující doplní živá kapela, pro kterou bylo přistaveno speciální orchestřiště. K muzikálu vzniklo také stejnojmenné CD, jež bylo tuto středu slavnostně pokřtěno, kmotrou se stala Yvonne Přenosilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám