Hlavní obsah

Slezská noc místo Noci plné hvězd

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v červnu ukončila Petarda Production dvacátým ročníkem existenci jednoho z nejstarších hudebních festivalů na Moravě, Noci plné hvězd. V tom samém městě, ale na jiném místě, odstartuje letos 28. a 29. června existenci nového festivalu nazvaného Slezská noc.

Foto: ČTK - Marcel Ryšánek

Kapela Charlie Straight

Článek

„Slezská noc se uskuteční v obci Vendryně u Třince, kde Noc plná hvězd před jednadvaceti lety začínala. Areál je dnes už mnohem lepší, protože v posledních letech prošel rekonstrukcí. Odehrává se na něm řada hudebních akcí a myslím, že pro festival středního typu, kterým Slezská noc bude, je to ideální prostor,“ vysvětluje Petr Šiška, šéf Petardy Production.

Areál pojme kolem čtyř tisíc fanoušků. Vystoupí sedmnáct kapel, mimo jiné Doga, Kreyson, Charlie Straight, Inékafe, Daniel Mrózek a The Silly Joker, Markéta Konvičková, Elis, Kreyson, Legendy se vrací a další. Z Polska přijede skupina Zle psy, v jejímž čele stojí kytarista legendární kapely TSA Adam Nowak, v čele slovenských Metropolis zase dorazí vynikající kytarista Jimi Cimbala, známý z doprovodné skupiny ČeskoSlovenské SuperStar.

„Pozvali jsme kapely a interprety napříč žánry, kteří jsou ověřenými tutovkami, a ty, kteří mají k regionu Třinecka vztah,“ dodává Šiška.

Vstupenka na festival stojí 299 Kč, k dostání je i jednodenní lístek za 200 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám