Hlavní obsah

Křehký Mikulov s uměleckým designem i fotoateliérem

Právo, Kateřina Farná

Malebné prostředí mikulovského zámku ožije potřetí výběrem českého a evropského uměleckého designu. Festival Křehký Mikulov, který se uskuteční od 7. 6. do 9. 6., představí objekty, nábytek i umělecké projekty.

Foto: archiv festivalu

Ptačí objekt ze série Avifauna

Článek

„Festival jsme se rozhodli doprovodit po celém mikulovském zámku kromě výstav i dalším programem. V sobotu bude divadlo nebo noční projekce filmu Wese Andersona Až vyjde měsíc,“ řekla Právu za pořadatele Jana Zielinski.

Tuzemskou scénu budou reprezentovat studio Olgoj Chorchoj nebo Jakub Berdych, galerie Křehký ukáže čerstvou kolekci nábytku a doplňků Biedermeier, které navrhli Michaela Tomišková, Hana Zárubová či Maxim Velčovský, novinky z porcelánu ukáže Daniel Piršč, Ivan Jelínek zase vytvořil dvě mozaikové vany a Bóďa Horák imaginativní drátěnou lavici Season.

Foto: archiv festivalu

Zahradní lavice.

Ze zahraničí přijali pozvání Daphna Isaacs, Maarten Koel a Guus Kustens nebo Vika Mitrichenko. Přijedou i galeristé z bratislavské Art Design Project nebo Lina Kanafani z londýnské Mint Gallery.

„Tahákem by mohl být například fotoateliér galerie Křehký, kde se lidé budou moci v sobotu nechat v zámeckém Gajdošově sále vyfotografovat od Báry Prášilové. Fotografii potom dostanou poštou i s originálním fotorámečkem, který pro galerii Křehký navrhl designér Michal Bačák,“ doporučila Jana Zielinski.

V sobotu i v neděli odpoledne je na festival vstup zdarma. Následně se část výstavy představí v Londýně, Vídni a na podzim ji uvidí návštěvníci pražského Designbloku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám