Hlavní obsah

Kašpárkohraní se přesouvá před Hvězdu, Respect do parku Ladronka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší "dětský mejdan" Kašpárkohraní se v neděli 16. června vzhledem k povodním přesune ze Stromovky před pražskou oboru Hvězda. Náhradním místem konání Respect festivalu, který se měl konat na zatopeném jižním cípu ostrova Štvanice, bude v původním termínu 15. až 16. června park Ladronka v Praze 6.

Foto: Respect

King Ayisoba vystoupí na Respectu.

Článek

Vstup na Kašpárkohraní je zdarma - příchozí budou moci přispět lidem zasaženým záplavami, oznámila mluvčí Martina Reková.

"Své brány tam otevře od 12:00 do 19:00 hodin, program festivalu se nemění," uvedla Reková. Organizátoři se podle ní rozhodli ve spolupráci s Člověkem v tísni pomoci lidem zasaženým povodněmi prostřednictvím kasiček, kam budou moci návštěvníci vhodit libovolnou částku. Pomoci mohou i prostřednictvím odeslání DMS ve tvaru "DMS SOSPOVODNE" na číslo 87777 nebo zasláním příspěvku na účet 72027202/0300.

Jinou lokalitu kvůli povodním zatím stále hledá festival United Islands, který se měl 21. a 22. června konat na Kampě, Petříně a v Kinského zahradě. Téměř celý plánovaný areál byl zasažen vytrvalým deštěm, podmáčená půda neumožňuje postavit podia. Podle dramaturga Davida Gaydečky se koncerty neuskuteční ani v klubu Jazz Dock na pontonu na břehu Vltavy, který se ocitl pod vodou. O novém místě bude informovat tisk 13. června.

Foto: Respect

Hasna El Becharia

Areál Respect festivalu v parku Ladronka se otevře v sobotu 15. června ve 13:30, kdy vystoupí nejdříve americko-britsko-turecký projekt MLM, následovat bude íránský perkusionista Mohamad Reza Mortazavi a následně Alžířanka Hasna El Becharia. V neděli 16. června opět od 13:30 zahájí program kolumbijský písničkář Ivan Gutiérrez s projektem Madera.

Reklama

Výběr článků

Načítám