Hlavní obsah

Nezávislá CD: Bombarďák pro děti, Ladě, K.T.O.

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková skupina Ladě vydává v reedici dvě starší desky, Kamarádi táborových ohňů si zavzpomínají na staré časy a pro děti je tu kluk Bombarďák.

Foto: lade.cz

Album skupiny Ladě

Článek

Ladě: KUB 59

U Indies vychází reedice dvou již dříve natočených nahrávek Ladě. Album KUB 59 vydané v roce 2005 je doplněno již nedostupným EP Červeným vrchem (2002). Kolekce jednadvaceti písní ukazuje, jak pečlivě kapela od svého začátku přistupuje k nahrávání a jak se drží toho, co umí nejlépe. Silná atmosféra rockových písní založená na charismatickém projevu Michaela Kubesy a na brilantních hudebních schopnostech všech členů. Temný a neurvalý obraz něhy hudby a poezie.

Písničky kluka Bombarďáka

Kreslený 3B Bombarďák vstoupil do virtuální kapely 3B, aby následně založil kapelu, která nese jeho vlastní jméno. A hned ze tří muzikantů udělal BomBarďáky, kteří natočili rozpustilé album.

Bombarďák, zásadní postava, beatboxer a průvodce z alba Bongo BomBarďák, se stal nejprve inspirací pro dětské hudebně divadelní představení Příhody kluka BomBarďáka. To mělo premiéru na festivalu Colours of Ostrava 2012. Autor představení i všech textů na albu Jirka Jelínek tvoří kapelu společně s Michalem Daleckým a Filipem Nebřenským, na jejichž vroubek jde muzika.

K.T.O.

Desítky let staré nahrávky Kamarádů táborových ohňů oprášil Supraphon na CD Je nám pade! Nostalgici si s nimi mohou notovat “Dusili jsme husu" a „Martu zná celá parta“.

Reklama

Výběr článků

Načítám