Hlavní obsah

Dream Factory Ostrava uvede Trojana, Krajča i Čtvrtníčka

Ivan Trojan, Richard Krajčo, Miroslav Krobot, Petr Čtvrtníček, Jakub Prachař nebo Vojta Kotek, to jsou jen některé z hereckých hvězd, které se představí na letošním ročníku festivalu Dream Factory Ostrava. Divadelní přehlídka začne 4. června. Pořadatelé hlásí velký zájem o vstupenky. Většina představení je už vyprodaná, řekl ředitel festivalu Tomáš Suchánek.

Foto: Falcon

Ivan Trojan.

Článek

"Vstupenky na dvě třetiny představení jsou již rozprodané. Na několik dalších zbývá jen pár lístků a rychle mizí. Dostatek vstupenek už je jen na dvě inscenace," uvedl Suchánek. Jde o současnou ironickou komedii Můj romantický příběh v podání brněnského souboru Buranteatr a taneční představení divadla Kompánia Theatre Studio z Maďarska.

Divadelní přehlídku slavnostně zahájí originální inscenace Vinnetou Městského divadla Kladno. V hlavní roli se představí Vojta Kotek, v roli Old Shatterhanda mu bude sekundovat Jakub Prachař. Komedie mladého dramatika Petra Kolečka nabídne netradiční pohled na příběh o pokrevním bratrství ušlechtilého indiánského náčelníka a udatného greenhorna. Jakuba Prachaře budou mít možnost diváci zhlédnout také v představení Federer–Nadal, kde společně s Markem Taclíkem ztvární známé tenisové idoly.

"Ostravští diváci budou mít díky festivalu Dream Factory Ostrava jedinečnou šanci zhlédnout vrcholná představení, která si odnesla ta nejprestižnější divadelní ocenění. Kromě špičkových her nebudou chybět debaty s umělci a tvůrci inscenací, premiérově bude vycházet zpravodaj mapující festivalové dění, ten bude mít na starosti kritik a publicista Vojtěch Varyš," uvedl Suchánek.

Letošní novinkou je filmová sekce, která představí divadlo ve filmu. Připraveny jsou projekce záznamů inscenací, divadelních her převedených na filmové plátno Bratři Karamazovi v režii Petra Zelenky nebo Odpad město smrt Jana Hřebejka. Také exkluzivní předpremiéra filmového zpracování kultovní inscenace Pestré vrstvy Divadla Petra Bezruče.

Reklama

Výběr článků

Načítám