Hlavní obsah

Metro zavalí živá hudba, na stanicích zazní pop, rock, jazz i funky

Novinky, Stanislav Dvořák

V úterý 14. května ožije pražské metro koncerty 37 souborů. Dopravní podnik hl. m. Prahy se spojil s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka, aby překvapil cestující kulturním programem v 17 stanicích metra, začínajícím už v 6 ráno.

Foto: dpp.cz

Jeden z koncertů v metru

Článek

"Profesoři, studenti a absolventi Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka připravili bohatý hudební program, který zabrousí do různých hudebních žánrů. Návštěvníci metra se tak mohou těšit na klasickou hudbu, jazz, folk, swing, ale kupříkladu i na hip-hop nebo progressive rock," vysvětlila Aneta Řehková.

Vše zahájí v 6.00 ve stanici Hradčanská kytarové duo KJJ, které hraje skladby od renesance přes latinsko-americkou hudbu po popík. Závěr patří ve 22.00 ve stanicích Vltavská funku kapely Homoguru a na Florenci C rockové skupině Excite. Ve stanici Vltavská od 18.00 zazpívá také Pěvecký sbor Dopravního podniku.

„Po úspěchu prvního ročníku jsme si řekli, že akce, jako je Nalaďte se v metru, budeme nadále podporovat. Věřím, že se všem cestujícím, kteří používají metro, bude hudební zpestření líbit, a přeji jim tak pěkné hudební zážitky,“ řekl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Všechny podrobnosti najdete na www.dpp.cz/naladte-se-v-metru.

Reklama

Výběr článků

Načítám