Hlavní obsah

McCartney zahájil turné a zpívá písně, které Beatles nikdy nehráli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milé překvapení přichystal v Brazílii na zahájení svého světového turné Paul McCartney. Zazpíval totiž velmi staré písničky, které Beatles naživo nikdy nehráli. Po desítkách let se tak dočkaly premiéry.

Foto: Archiv, Právo

Paul McCartney

Článek

Paul McCartney si vybral z archívu skladby jako Your Mother Should Know, All Together Now a Lovely Rita a představil je na první zastávce turné nazvaného Out There. Písničku  Eight Days A Week zpíval podruhé v životě (od roku 1965).

Takových kousků je ale ve skutečnosti mnohem více, protože Beatles v závěrečné fázi své kariéry už nekoncertovali. Turné Out There projede Amerikou a Evropou, ale Česku se vyhýbá, nejblíže hraje McCartney v Rakousku a Polsku.

Nedávno byl bývalý člen Beatles, který po rozpadu této legendy zahájil extrémně úspěšnou sólo kariéru, označen za nejbohatšího hudebníka ve Velké Británii. Společně s americkou manželkou Nancy prý mají majetek asi 680 miliónů liber (20,7 miliardy korun). Hned za ním není v žebříčku žádná popová hvězdička, ale rovněž starší pán - král muzikálů Andrew Lloyd Webber, který si vydělal asi o 60 miliónů liber méně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám