Hlavní obsah

Nová alba: Polemic, Daniel Mrózek, Killing Joke nebo Katapult

Právo, Jaroslav Špulák

Slovenská ska legenda Polemic oslavuje pětadvacet let existence a vydává k tomu album se zajímavými hosty. Ideální dávka hudby na prosluněné počasí, které se konečně přihlásilo. Daniel Mrózek, známý z Hlasu Československa, vydává svůj debut, Killing Joke nabízejí výběr svých singlů a například Katapult oslavuje životní jubilea svého frontmana, samozřejmě také albovou kolekcí.

Článek

Polemic: Hey! Ba-Ba-Re-Bop

Foto: Doublemann Records

Nová alba

V roce oslav pětadvaceti let existence vydává slovenská ska kapela Polemic nové album. Je na něm patnáct skladeb a v některých se objevují velice zajímaví hosté. Z kolekce uslyšíme například skupinu Divokej Bill, Katarínu Knechtovou, Zuzanu Smatanovou, Lenku Dusilovou, Matěje Rupperta či Pavola Haberu.

Killing Joke: Singles Collection 1979-2012

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská skupina Killing Joke vydává dvojalbum, na kterém jsou jejích singly z let 1979 až 2012. Jejich společným znakem je tvrdost, přemíra energie a provokativnost v přednesu i textech. Skladby Killing Joke v minulosti převzali například Metallica či Foo Fighters, mezi další příznivce apokalyptických vizí kapely se počítají Jimmy Page a Billy Corgan. Jejich vliv lze nalézt v tvorbě mnoha důležitých rockových kapel.

Daniel Mrózek: Krev, jizvy a tvář

Foto: Petarda Production

NOvá alba

Debutové album mladého zpěváka z Havířova, který na sebe v roce 2012 upozornil v soutěži Hlas Československa, kde si jej do svého družstva vybral Josef Vojtek ze skupiny Kabát. Až na jednu výjimku jsou na albu česky zpívané původní skladby, které se ledabyle potulují mezi rockem a popem.

Katapult: 50 let hraju rock

Foto: EMI Music

Nová alba

Letošní rok je pro zpěváka a kytaristu Oldu Říhu jubilejním: oslaví 65. narozeniny a uplyne 50 let, co upsal duši muzice. Při té příležitosti vychází jubilejní 2CD Best of, které sestává ze studiových i živých nahrávek Katapultu mapujících všechna období skupiny. Výběr obsahuje navíc dvě nové nahrávky, které dosud nikde vydány nebyly – Made In Rock’n’Roll a Oči.

Seasick Steve: Hubcap Music

Foto: Warner Music

Nová alba

Písničkář a bluesman s image venkovského farmáře Seasick Steve vydává nové album. Byl nominován na Brit Awards, miluje ho Nick Cave, který si ho pozval jako hosta na album Grinderman, hraje na největších festivalech včetně Roskilde a Glastonbury a přitom je mu už sedmdesát let.

Gentleman: New Day Dawn

Foto: Island Records

Nová alba

Německá hvězda Gentleman (vlastním jménem Otto Tilmann) je jedním z prvních Evropanů, kteří si v reggae dokázali získat celosvětové uznání, a to dokonce i v kolíbce reggae, na Jamajce. O Gentlemanovi se říká, že je nekorunovaný král evropského reggae a na jeho albech jsou slyšet i mnohé přesahy do dalších žánrů. Toto je jeho šesté studiové album.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám