Hlavní obsah

Tvůrce dokumentu Senna točí film o Amy Winehousové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér oceňovaného dokumentu Senna Asif Kapadia nyní točí snímek o britské zpěvačce Amy Winehousové. Podle filmové společnosti Focus Features International bude film obsahovat mimo jiné dosud nezveřejněné archivní záběry ze života této soulové hvězdy, která zemřela v pouhých 27 letech. Jako příčina smrti se ukázala otrava alkoholem.

Článek

Rodina britské zpěvačky podle agentury AP uvedla, že v minulých měsících dostala řadu návrhů natočit dokument. Jedině britský režisér Asif Kapadia a producent James Gay-Rees prý přišli s nápadem, jak život Amy zpracovat "s citem a bez hledání senzací".

Winehousová byla nalezena mrtvá 23. července 2011 ve svém domě v Londýně. Podle soudního lékaře měla v době smrti v krvi 4,16 promile alkoholu, což bylo také příčinou úmrtí. Zpěvačka měla problémy s alkoholem a drogami několik let.

Kapadiův snímek Senna byl o Brazilci Ayrtonu Sennovi, který v 80. a 90. letech kraloval závodům formulí a který v květnu 1994 při jednom z nich zahynul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám