Hlavní obsah

Nové knihy: Žáček, Bánková, Glavinic, Rutherford, Hiltunen

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne zahajujeme neobvyklou knihou Jiřího Žáčka a pokračujeme romány německé autorky Zsuzsy Bánkové a rakouského prozaika Thomase Glavinice. Američan Alex Rutherford zavádí do Asie 16. století. Thriller ze současného Londýna nabízí Fin Pekka Hiltunen, o sporu dvou přátel píše Britka Tilly Bagshaweová. Smutný portrét mladého Newyorčana uvádí John Henderson, píšící pod pseudonymem John Wray. Erotický román napsala Jitka Volfová, což je autorka vystupující rovněž pod pseudonymem. Nádavkem dva komiksové příběhy, první inspirovaný trilogií Milénium, další druhou americkou občanskou válkou.

Článek

Jiří Žáček:

Strážce majáku

Nové knihy

Básník a autor aforismů se představuje i jako nápaditý fejetonista, glosátor života inspirovaný pobýváním na své chalupě ve Frýdlantu. Ačkoliv se člověk často i zasměje, dozví se zároveň hodně upřímného a často nelichotivého o současném životě i světě.

Šulc-Švarc, s.r.o., 144 stran, 269 Kč

Zsuzsa Bánková:

Světlé dny

Nové knihy

V městečku na jihu Německa prožívá děvčátko Seri světlé dny svého dětství: tráví je v zahradě u své kamarádky Aji, pocházející z maďarské artistické rodiny a žijící s matkou v chatrči na kraji města. Jde o přátelství a zradu, o lásku a lež, o minulost, která jen postupně odhaluje svá tajemství, i o vteřiny, které nám navždy změní život.

Host, přeložil František Ryčl, 400 stran, 296 Kč

Thomas Glavinic:

Láska Carla Haffnera k remízám

Nové knihy

Ve Vídni 1910 se odvíjí příběh šachového velmistra Carla Haffnera, vyzyvatele mistra světa, Němce Emanuela Laskera. Románová fikce se opírá o skutečný osud Rakušana Carla Schlechtera, zachycující předválečnou Vídeň i skromné poměry, v nichž Haffner vyrůstal.

Paseka, přeložil Radovan Charvát, 204 stran, 229 Kč

Alex Rutherford:

Říše Mughalů: Vládce světa

Nové knihy

Příběh třetího mughalského císaře Akbara, vůdce vítězné dynastie. Nemilosrdný a pohádkově bohatý vládce šestiny obyvatel světa je nesrovnatelně mocnějším současníkem velkých evropských panovníků druhé poloviny 16. století. Ovládá velkou část Asie, obratně velí desetitisícům mužů, jeho osobní život je však mnohem složitější.

BB art, přeložil Michal Prokop, 360stran, 299 Kč

Pekka Hiltunen:

Finské pouto

Nové knihy

Lia, mladá finská grafička, žije osaměle v Londýně. Když se stane svědkyní brutálního zločinu a vzápětí se seznámí s okouzlující krajankou Mari, její nudný život se obrátí vzhůru nohama. Mari má totiž výjimečnou schopnost „číst lidi“ a navíc pracuje v tajemném Studiu na Bankside, které občas bere spravedlnost do vlastních rukou.

Argo, přeložila Barbora Špronglová, 398 Kč

Tilly Bagshaweová:

Pokušení

Nové knihy

Ivan Charles a Jack Messenger se poznali na škole, založili spolu uměleckou agenturu a úspěšně spolupracují. Oba se pohybují v náročném prostředí showbyznysu. Ivan má spokojené manželství a rodinu, ale svodům neumí odolat. Jack je vdovec, jen těžko se vzpamatovává ze smrti milované manželky a chování přítele nechápe.

BB art, přeložila Ivana Nuhlíčková, 328 stran, 299 Kč

John Wray:

Spodek

Nové knihy

V podzemní dráze v New Yorku se pohybuje šestnáctiletý Will Heller. Je paranoidní schizofrenik, miluje vlaky a věří, že svět se neustále řítí do záhuby. Příběh plný napětí, který pokřiveným pohledem jednoho neobyčejného kluka zkoumá otázky mládí, sexuality a násilí.

Plus, přeložil Petr Eliáš, 304 stran, 299 Kč

Jitka Volfová:

Smlouva s Adamem

Nové knihy

Prvotina české autorky, která zůstává skrytá pod pseudonymem, a zároveň první díl z plánované trilogie, v němž je vykreslen rok sexuálního zasvěcování mladé učitelky, jež ve své naivitě a okouzlení sexem podlehne otci svého žáka.

Mladá fronta, 448 stran, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Denise Minaová, Leonardo Manco, Andrea Mutti:

Muži, kteří nenávidí ženy

Nové knihy

Vychází první díl šestidílné série trilogie Milénium švédského autora Stiega Larssona v komiksové podobě. Text adaptovala známá autorka kriminálních románů Denise Minaová, grafické podoby se ujali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW.

Host, přeložil Luděk Janda, 152 stran, 399 Kč

Riccardo Burchielli, Brian Wood:

DMZ 5: Skrytá válka

Nové knihy

New York, uprostřed druhé americké občanské války. Nezkušený fotoreportér Matty Roth je na místě a v komiksovém příběhu slouží jako osamělý hlas zdejších obyvatel.

BB art, přeložil Martin Antonín, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám