Hlavní obsah

Začala vysílat Active TV. Nabízí teleshopping či lechtivé filmy

V pondělí začala v Česku vysílat nová celoplošná televize Active TV. Nová stanice chce být prvním interaktivním kanálem na tuzemském trhu se zaměřením na zábavu a přímý prodej, oznámila společnost Czech Digital Group, která je provozovatelem třetího multiplexu, v němž bude nová stanice vysílat.

Článek

"Formáty Active TV jsou postaveny na třech základních pilířích – interaktivitě, možnostech výhodného nákupu a kombinaci zábavy s informacemi," uvedla výkonná ředitelka Active TV Renata Pešková. V programu by se podle ní měly objevovat například soutěže, ezoterické pořady, dokumentární cykly o přírodě, vědě a technice či pořady pro děti. "V nočních vysílacích časech si pak na své přijdou i milovníci lechtivějších filmů a pořadů," doplnila Pešková.

Televize svým pozemním signálem pokryje 93,5 procenta území. "Její program bude mít možnost sledovat 95,7 procenta obyvatel České republiky, což představuje přibližně 9,765 miliónu diváků," uvedla společnost Czech Digital Group. V jejím multiplexu již vysílají například Prima ZOOM, Prima LOVE, Óčko, Šlágr TV a rozhlasová stanice Proglas.

Licenci k Active TV získala na začátku dubna od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání společnost TV CZ. V základní programové specifikaci rada uvedla, že půjde o teleshoppingovou a reklamní televizi. Jediným společníkem TV CZ je podle obchodního rejstříku maďarská firma EsoTV, která provozuje stanici zaměřenou na ezoterické pořady EZO.TV. Pešková, která v minulosti stála například za televizní stanicí Public TV, je podle rejstříku také jednou z jednatelek společnosti TV CZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám