Hlavní obsah

Dylan Moran vyprodal představení za pár minut

Právo, Šárka Hellerová

Po vstupenkách na první české vystoupení irského komika Dylana Morana se zaprášilo prakticky bez jakékoli reklamy za osm minut. Pořadatelé proto hned přidali vystoupení druhé, které se ale vyprodalo za necelých pět minut. Jednačtyřicetiletého baviče, herce a scenáristy se české publikum evidentně nemůže dočkat.

Foto: Profimedia.cz

Irský komik Dylan Moran vystoupí v České republice poprvé.

Článek

Poprvé v Česku vystoupí již 11. a 12. května v pražském Divadle U Hasičů, kam přijede se svým nejnovějším stand-up představením Yeah, Yeah. „Yeah, Yeah se zaobírá širokým spektrem věčných témat: stárnutím, alkoholem, nezbednými dětmi, jídlem, leností, politikou, sexem, zkrátka tím, co Morana právě baví nebo dohání k šílenství,“ uvádějí pořadatelé.

Ostatně podobně to Moran činí vždy, věnuje se lecčemu, nic mu není svaté a obvykle se nezapomene trefit ani do svého publika a země, ve které se nachází. Ostatně stejně jako se opírá do jakékoli jiné země.

„Jela jsem se na něj podívat do Edinburghu, abych se přesvědčila, jak působí naživo. Můžu potvrdit, že je přesně tak dobrý, jako ho lidé znají z internetu. Potuluje se po pódiu, pije víno a je úžasně vtipný,“ potvrzuje za organizátory Dominika Janigová.

Seriál Black Books

Seriáloví fanoušci znají Morana jako autora a protagonistu populárního sitcomu Black Books, jehož tři série se ve Velké Británii premiérově vysílaly v letech 2000 až 2004. Moran v něm ztvárnil svérázného majitele knihkupectví, který nesnáší zákazníky a jakoukoli práci. Autorství vyneslo Moranovi a jeho kolegům dvě ceny BAFTA za nejlepší situační komedii roku 2001 a 2005.

„Od začátku jsem byla vášnivá fanynka Black Books a udělat toto představení u nás byl můj sen. S kolegy jsme to déle než rok zvažovali, mimo i jiné proto, že celá akce je výhradně v angličtině, bez jakéhokoli tlumočení. Nakonec jsme se rozhodli do toho jít. Moran, který pochází z Irska, mluví na rozdíl od některých jiných komiků srozumitelně. A to jak z jazykové stránky, tak z hlediska humoru. Je snadno srozumitelný,“ vysvětluje Janigová.

Pořadatelé v neděli domluvili ještě jedno vystoupení. Moran se představí i 10. května v Kině Lucerna. Vstupenky se už začaly prodávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám