Hlavní obsah

George Michael byl dva měsíce na klinice v Austrálii

Právo, Šárka Hellerová

Britský zpěvák George Michael strávil dva měsíce na klinice v australském Byron Bay. Během pobytu se snažil zbavit stavů úzkosti a dalších svých zdravotních problémů. V luxusním zařízení, v němž pobýval, stojí týden léčení čtyřicet tisíc australských dolarů.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Britský zpěvák George Michael

Článek

Informoval o tom minulý týden bulvární deník The Sun s odvoláním na dobře informovaný zdroj. Do Londýna se zpěvák vrátil nedávno, přičemž jeho přítel Fadi Fawaz vyloučil, že by byl na léčení s ním. Podle svých slov sice v té době v Austrálii byl, ale čas trávil se svou matkou v Queenslandu.

George Michael měl v době od 10. listopadu do 1. prosince 2012 absolvovat koncertní turné. Koncem září ho ale zrušil, přičemž důvodem měly být právě stavy úzkosti, které měl po překonání komplikovaného zápalu plic na podzim roku 2011.

„Od loňské nemoci jsem se v bolesti a po svém snažil vyrovnat s traumaty, před nimiž mě lékaři varovali. Mýlil jsem se, když jsem si myslel, že sám překonám všechny problémy, s nimiž jsem bojoval poté, co jsem opustil Rakousko, kde jsem se v roce 2011 léčil. Jakmile skončí má vystoupení ve Velké Británii, nastoupím na léčení, které nutně potřebuju,“ řekl George Michael loni v září.

Připomeňme, že na podzim roku 2011 musel po absolvování pětačtyřiceti koncertů přerušit turné Symphonica. Poslední vystoupení se uskutečnilo v německém Frankfurtu 19. listopadu.

Za dva dny měl koncertovat ve Vídni, tam ho ale museli kvůli komplikovanému zápalu plic hospitalizovat. Domů byl po složitém léčení propuštěn 22. prosince. Přestože mu lékaři doporučili delší čas odpočívat, Michael věřil, že koncertování a publikum pro něho budou nejlepší terapií. Ukázalo se však, že se mýlil.

Reklama

Výběr článků

Načítám