Hlavní obsah

Suchánkův Večírek v květnu a v červnu

Právo, Jaroslav Špulák

V květnu i v červnu se v pražském Divadle Broadway uskuteční další reprízy komedie Kurta Krutyse Večírek. Hrát se bude 9., 14. a 28. května a 4., 11. a 18. června. Další reprízy jsou naplánovány na podzim letošního roku.

Foto: Laura Pavlíková

V hlavní rolí Večírku Michal Suchánek

Článek

V hlavních rolích nové inscenace, která měla premiéru na začátku března, se představují Michal Suchánek, Ondřej Sokol, David Matásek, Igor Chmela, Marek Taclík, Klára Trojanová, Richard Genzer a další.

„Michal napsal překvapivě dobrou hru. První polovina, kterou mi dal před dvěma lety přečíst, byla nezvykle dobrá – až tak, že jsem ho co nejvíc podporoval v tom, aby hru dopsal. Michal je nadaný autor. Daleko víc, než se dá tušit z pořadu Tele Tele. Je vtipný a neúprosný k lidem a nebojí se otevřeně popisovat, co se mezi nimi děje. Jeho hra má výbornou strukturu,“ tvrdí o Večírku jeho režisér Ondřej Sokol.

Michal Suchánek, který hru napsal pod pseudonymem Kurt Krutys, říká: „Krutokomedy Večírek jsem začal psát před dvaceti lety. Nemusel jsem spěchat, takže podle doby, kterou jsem na něm trávil, je jasné, že nejde o scénář psaný narychlo.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám