Hlavní obsah

Richard Krajčo se v červnu vrátí na jeviště Divadla Petra Bezruče

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení pro diváky v podobě návratu Richarda Krajča na jeviště ostravského Divadla Petra Bezruče připravili pořadatelé pátého ročníku přehlídky Dream Factory, jenž se uskuteční letos od 4. do 9. června.

Foto: Marie Krbová

Richard Krajčo v Deštivých dnech na scéně Divadla Ungelt

Článek

Zájem publika je podle očekávání obrovský. Sotva na internetu zveřejnili informaci o tom, že součástí divadelního festivalu bude oceňovaná inscenace pražského Divadla Ungelt Deštivé dny, kde právě Richard Krajčo hraje, strhnul se ze strany fanoušků takový zájem, že už jsou obě představení vyprodána.

„Předprodej začal v pondělí a obě představení s Richardem Krajčem byla vyprodána během dvou hodin,“ potvrdila dramaturgyně přehlídky Stanislava Rožnovská. Že by se kvůli velkému zájmu přidalo ještě jedno představení, podle ní není reálné. „Už tak je z jejich strany obrovská laskavost, že Deštivé hry uvedou dvakrát. Je to velmi náročné představení, a to i finančně,“ dodala.

V dramatu Keitha Huffa Deštivé dny hrají ústředí dvojici mladých policistů Richard Krajčo a David Švehlík. Krajčo za ztvárnění role Dennyho získal prestižní Cenu Thálie 2012.

Obě představení Deštivých dnů se budou hrát v Divadle Petra Bezruče, se kterým Krajčo ještě předtím, než se stal známým díky svému působení v kapele Kryštof, spojil počátek své raketové kariéry. Poté k nelibosti ostravského publika vyslyšel volání Prahy.

„Před sedmi lety se Richard loučil s Bezruči rolí Toma v kultovní inscenaci Skleněný zvěřinec. Těší mě, že se po tak dlouhém čase objeví v Ostravě právě u Bezručů, navíc opět v režii Janusze Klimszi,“ řekl ředitel festivalu Tomáš Suchánek.

Pátý ročník Dream Factory 

Ostrava se díky uznávanému festivalu Dream Factory i letos na šest dní stane tuzemským divadelním centrem. Již pátý ročník přehlídky činoherního a alternativního divadla představí v červnu to nejlepší z české divadelní scény.

Program pořadatelé zveřejnili na počátku tohoto týdne. Kromě inscenace Deštivé dny se mohou milovníci kvalitního divadla těšit například na Dejvické divadlo, které přiveze nejnovější inscenaci Čechovova Racka v hlavních rolích s Ivanem Trojanem a Miroslavem Krobotem či hru Petra Kolečka Vinnetou s Vojtěchem Kotkem a Jakubem Prachařem, která nabízí nový pohled na kultovní postavu z dob Divokého Západu. Velký zážitek slibuje i komedie Egona Tobiáše Denně, která získala od Divadelních novin ocenění Sukces měsíce a byla nominována na Cenu Alfréda Radoka.

Pořadatelé i letos očekávají obrovský zájem o většinu nabízených představení. „Předpokládáme, že brzo může být vyprodáno i na představení Racka v podání Dejvického divadla,“ doplnila Rožnovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám