Hlavní obsah

Nové knihy: Limonov, Glattauer, Vopěnka, Ondřej S. Nečas

Právo, František Cinger

Výběr novinek tohoto týdne bude z hlediska příběhů temnější. Začíná zpovědí kdysi sovětského-ruského bohéma Eduarda Limonova a pokračuje příběhem Rakušana Daniela Glattauera. Následuje přímo detektivní příběh Američana John SandForda. A jdeme k románu Martina Vopěnky, který je třetím dílem série, a ke sci-fi vyprávění Ondřeje S. Nečase. Následují thrillery Rakušanky Manuely Martiniové, Němky Ulrike Bliefertové a závěrečný díl čtyřdílné série Američanky Anny Godbersenové o nelehké cestě mezi smetánku.

Článek

Eduard Limonov:

To jsem já, Edáček

Nové knihy

Kultovní román ze 70. let je autobiografickým obrazem autorova amerického pobytu. Velká očekávání mladého sovětského literárního bohéma se nenaplňují: získává svobodu, ale kromě ní už jen sociální dávky. Jde zároveň o drásavý milostný román, protože ztráty jsou bolestné.

Paseka, přeložil Libor Dvořák, 328 stran, cena 269 Kč

Daniel Glattauer:

Navždy tvůj

Nové knihy

Pětatřicátnice Judith se v supermarketu seznámí s okouzlujícím svobodným architektem Hannesem, který si získá nejen její srdce, ale také sympatie matky a všech přátel. Zdá se, že je to ideální muž. Román začíná jako milostný příběh, ale končí jako napínavý psychothriller.

Host, přeložila Lenka Šedová, 192 stran, 239 Kč

John SandFord:

Ukradená oběť

Nové knihy

V luxusním domě ve výstavní čtvrti Minneapolisu jsou nalezeni čtyři mrtví členové rodiny. Jejich těla nesou známky krutého mučení. K případu je povolán i Lucas Davenport, přestože vyšetřováním je oficiálně pověřen jeho kolega z oddělení vražd.

BB art, přeložila Irena Palová, 304 stran, 249 Kč

Martin Vopěnka:

Spící tajemství

Nové knihy

To, co začalo ve Spícím městě záhadným spánkem všech rodičů a pokračovalo ve Spící spravedlnosti úsilím dětí o potrestání zločinců, pokračuje nyní pátráním dětí po příčině spánku rodičů. Zachrání čtyři hrdinové zbývající unesené děti?

Fragment, 240 stran, 299 Kč

Ondřej S. Nečas:

Kruté stroje (Kladivo na čaroděje 3)

Nové knihy

Třetí část série zavede do našeho světa, jak ho neznáme… a jak ho ani netoužíme poznat. Do světa magie, přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…

Epocha, 184 stran, 169 Kč, e-kniha 99 Kč

Manuela Martiniová:

Thriller – Výkřik do tmy

Nové knihy

Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je ona, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání?

Fragment, přeložila Michaela Škultéty, 208 stran, 199 Kč

Ulrike Bliefertová:

Thriller – Zrádný anděl

Nové knihy

Leonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají.

Fragment, přeložila Michaela Škultéty, 184 stran, 199 Kč

Anna Godbersenová:

Prozření

Nové knihy

Závěrečný díl série Luxus (Prozření) sleduje životy sester Hollandových, Elizabeth a Diany, jejich přítelkyně/sokyně Penelopy a Liny – služky, jíž se podařilo proniknout mezi newyorskou smetánku. Elizabeth navíc začne odhalovat tajemství otcovy smrti, která úzce souvisí se současným manželem…

BB art, přeložila Eva Brožová, 280 stran, 249 Kč

Garth Ennis, Leandro Fernandez:

Punisher MAX: Muž z kamene

Nové knihy

Když se v komiksu generál Nikolaj Alexandrovič Zacharov a Frank Castle setkali naposledy, hráli si s jadernými hlavicemi letícími na Moskvu na to, kdo dřív vyměkne. A od té doby… no, stačí říct, že Zacharov není z těch, kdo lehko zapomínají a odpouštějí.

BB art, přeložil Richard Podaný, 144 stran, 399 Kč

Emmanuel Guibert, Dider Lefévre:

Fotograf

Nové knihy

Rok 1986, konec července. Didier Lefévre odjíždí z Paříže na svou první fotografickou misi. Uprostřed války mezi Sověty a mudžáhidy má doprovázet tým Lékařů bez hranic do nitra Afghánistánu. Tato mise poznamená jeho život stejným způsobem, jakým tato válka poznamená současné dějiny. A dá vzniknout unikátnímu komiksu.

Meandr, přeložila Alena Jurion, 272 stran, 598 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám