Hlavní obsah

ČT nesouhlasí s výroční zprávou RRTV za loňský rok

Generální ředitel České televize Petr Dvořák se obrátil na sněmovní volební výbor kvůli výroční zprávě Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Víc než stostránkový dokument je podle Dvořáka v některých částech neúplný nebo zavádějící. Šéf veřejnoprávní instituce to oznámil Radě ČT. Sněmovní výbor má o zprávě rozhodovat ve čtvrtek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Česká televize v dopise uvedla, že například nedostala příležitost vyjádřit se k analýze týkající se krajských a senátních voleb. Hodnocení uváděné ve zprávě RRTV je prý navíc jednostranné. ČT také upozornila na to, že od rady v některých případech dostala na splnění jejích výzev nestandardní lhůty.

"Zpráva má víc než sto stránek. Věnovali jsme se informacím, které se dotýkají ČT," vysvětlil Dvořák Radě ČT. Pozastavil se také nad tím, že materiály adresované sněmovnímu výboru se již dříve dostaly na veřejnost. "Nechceme kolem toho dělat mediální kampaň," dodal Dvořák.

Sněmovní volební výbor má jednání o výroční zprávě na programu ve čtvrtek. Česká televize po něm žádá, aby k jejímu stanovisku přihlédl a zohlednil je při projednávání a případném schvalování zprávy, aby "informace v ní obsažené byly uvedeny na pravou míru".

Reklama

Výběr článků

Načítám