Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dávám tomu rok, Pád Bílého domu, Můj pes Killer, Lore

Právo, Věra Míšková

Pokušení a útrapy mladého páru během prvního roku manželství líčí romantická komedie Dávám tomu rok. Co by se mohlo stát, kdyby na Bílý dům zaútočili teroristé, ukazuje Pád Bílého domu. S hlavní cenou z MFF v Rotterdamu a s cenou za režii Miry Fornayové z přehlídky ve Vilniusu vstupuje do kin Můj pes Killer. Příběh dcery nacistických rodičů vypráví film Lore. Penélope Cruzová hraje hlavní roli v dramatu příběh mého syna.

Trailer k filmu Dávám tomu rok

 
Článek

Dávám tomu rok

Foto: EEAP

Filmové premiéry

Nat bere vážně svou práci i svůj novomanželský vztah. Josh je okouzlující a vtipný, ale na rozdíl od Nat nebere život příliš vážně. Co je ale svůdné při seznámení, může být nepříjemné v každodenním životě, a tak se u nich už po pár měsících začnou objevovat první problémy. Nat a Josh to ale navzdory chmurným předpovědím všech příbuzných a známých nechtějí vzdát a své manželství hodlají stůj co stůj zachránit.

Dávám tomu rok, Velká Británie 2013, 98 min., režie: Dan Mazer, hrají: Simon Baker, Rose Byrneová, Anna Farisová, Minnie Driverová, Jason Flemyng, Rafe Spall a další.

Pád Bílého domu

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Nečekaný a velmi dobře připravený útok na Bílý dům za bílého dne završí uvěznění prezidenta Benjamina Ashera a jeho nejbližších spolupracovníků v nepřístupném bunkru v podzemí budovy. Zcela zdecimována je prezidentova ochranka, s výjimkou prezidentova bývalého osobního strážce Mika Banninga. Ten se také stane jediným mužem, který je schopen prezidenta zachránit.

Trailer k filmu Pád Bílého domu

Pád Bílého domu, USA 2013, thriller, 119 min., režie: Antoine Fuqua, hrají: Gerard Butler, Aaron Eckhart,  Morgan Freeman, Angela Bassettová a další.

Můj pes Killer

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Holohlavý, vyhublý, vytáhlý, s temnými kruhy pod i nad očima, takový je hlavní hrdina filmu Marek. Žije na moravsko-slovenském pomezí jen s věčně opilým tátou, patří do party místních skinheadů a jeho nejmilejší tvor je bojový pes Killer čili Zabiják. Mladíkův bezcílný život ještě zjitří zjištění, že matka, která ho před léty opustila, si další dítě pořídila s Romem. A se snědým bráškou se Marek mezi skiny moc nepochlubí.

Trailer k filmu Můj pes KillerVideo: CinemArt

Můj pes Killer, Slovensko/Česko 2013, drama, 87 min., režie: Mira Fornayová, hrají: Adam Mihál, Irena Bendová, Marián Kuruc, Libor Filo a další.

Lore

Foto: AČFK

Filmové premiéry

Poté, co byli Lořini nacističtí rodiče uvězněni americkými a sovětskými vojsky a ona byla ponechána svému osudu, přebírá dívka zodpovědnost za své čtyři mladší sourozence. Postupně začíná chápat realitu – hrůzu Hitlerovy války i důsledky jednání svých rodičů, kteří znali a schvalovali zvěrstva holocaustu. Jak se ze dnů stávají týdny, potkají sourozenci záhadného a fascinujícího Thomase, vyčerpaného židovského uprchlíka, o jehož minulosti nikdo nic neví.

Trailer k filmu LoreVideo: AČFK

Lore, Německo / Austrálie / Velká Británie, 2012, 108 min., drama, režie: Cate Shortlandová, hrají: Saskia Rosendahlová, Nele Trebs, Phillip Wiegratz, Ursina Lardi a další.

Příběh mého syna

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

Svobodná matka Gemma přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky. Před lety se tu zamilovala do Pietrova otce Diega. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…

Trailer k filmu Příběh mého syna

Příběh mého syna, Itálie / Španělsko / Chorvatsko, 2012, romantické drama, 127 min, režie: Sergio Castellitto, hrají: Penélope Cruzová, Emile Hirsch, Jane Birkinová, Mira Furlanová, Adnan Haskovic, Saadet Aksoy, Pietro Castellitto a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám