Hlavní obsah

Nové knihy: Roth, Doyle, Rankin, Scarrow, Žáček

Právo, František Cinger

Novinky zahajujeme dílem, kterým Philip Roth uzavírá svou tvorbu. Neznámé dobrodružné povídky detektivkáře Arthura Conana Doyleho četl málokdo. Zaujme román Brita Toma Rachmana nejen z novinářského prostředí. Sérii detektivek uvádí Švéd Henning Mankell a pokračují Britové Ian Rankin a Tom Harper, což je pseudonym Edwina Thomase. Jejich rodák Simon Scarrow se vrací opět do časů Římské říše.

Článek

Philip Roth:

Nemesis

Nové knihy

V „dusivém parnu rovníkového Newarku“ řádí děsivá epidemie, která ohrožuje místní děti zmrzačením, ochrnutím, doživotním postižením i smrtí. To je překvapivý námět Rothova nového bolestného románu: epidemie dětské obrny zuřící v létě 1944 ve stínu světové války a její následky na pospolitou, na rodinu orientovanou komunitu Newarku a její děti.

Mladá fronta, přeložila Jana Hejná, 168 stran, 249 Kč

Arthur Conan Doyle:

Z kroniky dobrodružství

Nové knihy

Tvůrce Sherlocka Holmese, vynikající vypravěč, se představuje českému čtenáři jako autor dobrodružných povídek. Promítají se do nich jeho zkušenosti z mnoha oborů, původní povolání lékaře, poznatky zkušeného spiritisty, laického kazatele, historika, válečného zpravodaje, politického činitele i propagátora sportu.

Eminent, přeložila Věra Klásková, 288 stran, 239 Kč

Tom Rachman:

Imperfekcionisté

Nové knihy

Hrdinové románového debutu bývalého novináře Toma Rachmana nejsou zrovna ideálními kandidáty na Pulitzerovu cenu. Představte si šéfredaktorku prožívající manželskou krizi či postaršího pařížského korespondenta, který byl kdysi váženým reportérem a velkým svůdcem, ale dnes nemá „žhavější“ téma než chov strnadů. Nebo anorektickou redaktorku ekonomického zpravodajství, jež se zamiluje do dredatého irského povaleče.

Host, přeložila Ivana Kuglerová, 328 stran, 296 Kč

Henning Mankell:

Vrazi bez tváře

Nové knihy

Pozornost znovu poutá první případ komisaře Kurta Wallandera. Vypadá to na rutinní případ. Když přijíždí na osamocenou švédskou farmu, objevuje krvavou lázeň. Starý muž byl brutálně zavražděn a jeho žena, přiškrcená zvláštním uzlem, vzápětí umírá v nemocnici. Před smrtí však stačí zašeptat slovo "cizí". Jediné slovo, které rozpoutá vlnu násilí proti žadatelům o azyl z nedalekého uprchlického tábora.

Host, přeložila Dagmar Hartlová, 288 stran, 299Kč., e-kniha 169 Kč

Ian Rankin:

Poslední rébus

Nové knihy

Poslední rébus není jen strhujícím detektivním hořkosladkým závěrem série příběhů o inspektoru Rebusovi, ale také výmluvným svědectvím o roli peněz, moci, dobra a zla v zemi, která je údajně na prodej tomu, kdo nabídne nejvíc.

BB art, přeložila Jitka Fialová, 368 stran, 149 Kč

Tom Harper:

Kniha tajemství

Nové knihy

V zasněžené vesnici objeví mladá žena pozoruhodné tajemství. Než je stačí komukoliv prozradit, beze stopy zmizí. Jediné, co po ní zůstalo, je obrázek záhadné středověké karty, která již po staletí mate učence.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 456 stran, 149 Kč

Simon Scarrow:

Orel v písku

Nové knihy

Na východní hranici Římské říše to vře. Tamní jednotky jsou v tak žalostném stavu, že císařský tajemník Narcissus vyšle centuriony Macrona a Catona k jedné z místních kohort, aby v ní nastolili pořádek.

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi, 328 stran, 299 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 5: Hříšné

Nové knihy

V poklidném Rosewoodu v Pensylvánii žijí čtyři dívky, které neznají žádné zábrany… Hanna by udělala cokoliv, jen aby se stala královnou střední školy. Spencer nedají spát temná rodinná tajemství. Emily má v hlavě jen svého nového přítele. A Aria? Té se líbí stejní muži jako její mámě!

BB art, přeložila Anna Školníková, 240 stran, 229 Kč

Jiří Žáček:

Krysáci jsou zase spolu 2

Nové knihy

Daleko na Moravě, na smetišti nedaleko Vizovic, žijí dva krysáci Hubert a Hodan. Spolu se sádrovým trpaslíkem Ludvíčkem spokojeně bydlí v zásuvkách starého šicího stroje s výhledem na vysavač a všem se jim ohromně stýská… Naštěstí na Edáčka je vždycky spolehnutí, a tak se vrací z Prahy na smetiště, protože domov je tam, kde jsou kamarádi.

ČT, ilustrace: Ivan Mraček, 88 stran, 329 Kč

Mike Kennedy, Lucas Marangon:

Star Wars: Vzestup Sithů 1

Nové knihy

Za časů Republiky dohlíželi rytíři Jedi pod vedením Rady Jediů na dodržování míru a spravedlnosti v celé galaxii. A Sithové v ústraní čekali, až přijde vhodná doba, aby vyjevili svou existenci a pomstili se…

BB art, přeložil Tomáš Jeník, 456 stran, 990 Kč

Stan Sakai:

Otcové a synové, Usagi Yojimbo 19:

Nové knihy

Světově proslulý vypravěč dává dobrodružstvím Usagiho Yojimba nový palčivý rozměr. Králičí ronin už za svého života podstoupil řadu zkoušek, ale žádná z nich nebyla tak náročná, jako ta, které čelí teď. Jakmile se s Jotarem vrátí do chrámu v Kitanoji, jejich společná cesta skončí a Usagi bojuje s vědomím, že se možná už nikdy znovu nesetkají.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 188 stran, 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám