Hlavní obsah

Nová alba: Depeche Mode, Eric Clapton a další

Právo, Jaroslav Špulák

Je tu další silný týden. Na světě jsou novinky britských Depeche Mode či Erika Claptona, přidávají se i počiny amerických The Strokes či jejich kolegů One Republic.

Článek

Depeche Mode: Delta Machine

Foto: Sony Music

Nová alba

Třinácté album britských Depeche Mode vzniklo během loňského roku ve studiích v Santa Barbaře a v New Yorku. Stejně jako na předešlých dvou, i na něm pracoval producent Ben Hillier. O mix se postaral Flood, jenž s kapelou dělal i na kultovních albech Violator (1990) a Songs of Faith and Devotion (1993).

„Tvorba této desky byla nesmírně náročná, protože jsme chtěli, aby zněla velmi moderně. Přáli jsme si, aby se lidé při jejím poslouchání cítili dobře a pokojně. Je v ní něco magického,“ prozradil Martin Gore, autor většiny písniček. „Při nahrávání jsme experimentovali. Použili jsme některé nástroje, které jsme dosud nikdy nepoužili.“

Eric Clapton: Old Sock

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album britského kytaristy a zpěváka Erika Claptona je takové, jaké jeho hudební vrstevníci v poslední době vydávají. Jsou na něm písničky, které on sám nesložil, leč ovlivnily ho a má je rád. Nahrál tucet skladeb svých idolů a přátel, pod jejichž vlivem kráčel od dětství po současnost. Na desce jsou písně, které měli či mají ve svém repertoáru Leadbelly, JJ Cale, Peter Tosh, Hank Snow, George Gershwin, Gary Moore nebo Taj Mahal.

Na desce se stýkají třicátá léta s reggae, soulem i rockem. A také hostování Paula McCartneyho v písni All Of Me, Chaka Khan, Taj Mahala, JJ Calea nebo Steva Winwooda.

One Republic: Native

Foto: Universal Music

Nová alba

One Republic je kapela z amerického Colorado Springs a poprockové Native je její v pořadí třetí studiové album. Formace nadále přináší příjemné melodické písničky, které nemají komplikované texty a dobře se poslouchají.

Bridgit Mendler: Hello My Name Is...

Foto: Universal Music

Nová alba

Bridgit Mendler je americká herečka, skladatelka a zpěvačka. Odehrála desítky filmových rolí, ale od počátku své kariéry jí lákal zpěv. Nejprve se předvedla na jednom ze soundtracků pro film z produkce Walta Disneyho, nyní se soustředí na vlastní sólovou pěveckou kariéru. Na desce se míchají vlivy popu, reggae, soulu i funku.

The Strokes: Comedown Machine

Foto: Sony Music

Nová alba

Po albech Is This It (2001), Room on Fire (2003), First Impressions of Earth (2006) a Angles (2011) a pěti miliónech prodaných desek přicházejí newyorští The Strokes s novinkou Comedown Machine. Jedna z nejzajímavějších kapel alternativní rockové scény míchá do vydatného koktejlu ingredience ze svých minulých nahrávek. Na novince jsou odkazy ke všem deskám, tedy bez toho, že by kapela měla ambice uchopit svou tvorbu jakkoli nově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám