Hlavní obsah

Diskopříběh? Rock? Prostě The Strokes

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina The Strokes o sobě dává vědět albem Comedown Machine. Máte-li chuť na osmdesátkové podivnosti s jakoby kytarovým kabátem, jdete správným směrem.

Foto: Sony Music

The Strokes: Comedown Machine

Článek

The Strokes se proslavili po roce 2000 a chvíli se jim říkalo indie-rockeři. Parta kolem Juliana Casablancase ovšem z klasického rocku moc nevychází. Debut Is This It mnozí velmi chválili. Od té doby se zdá, že aura The Strokes značně ochabuje.

Nová deska v podstatě splňuje základní požadavky na pop-kytarovou kapelu, v úvodu mají občas dobrý riff, občas ne úplně dobrý, a spěje to k nějakému refrénu. Hodně nadšený je hlavně začátek desky (Tap Out, All the Time, One Way Trigger), potom ale slábne. Pokusy o baladično nemají šťávu.

Deska se nějak nemůže rozhodnout mezi Diskopříběhem a punkem. Zajímavá by byla úvaha, kdo je vlastně cílovou skupinou? Ve zvuku zůstává výrazným prvkem zahleděnost do osmdesátých let. Se syntezátory to sice až tolik nepřehání, s garage rockem to však stále nemá moc společného, i když kytary tu a tam jsou slyšet. Vcelku je Comedown Machine normální průměrné album, jež do hudby nevneslo nic inovativního.

Celkové hodnocení: 65 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám