Hlavní obsah

Snakefarm nabídnou temné balady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Duo Snakefarm, které tvoří americká zpěvačka Anna Domino a belgický kytarista Michel Delory, hraje temné americké balady a morytáty plné vražd i neúprosnosti osudu a nevyhnutelnosti trestu. Duo, které se dalo dohromady už v roce 1999, vystoupí ve středu 27. března v pražském Café v lese.

Foto: Rachot

Snakefarm tvoří Anna Domino a Michel Delory

Článek

Skupina zaujala už v roce 1999 temným debutovým albem Songs From My Funeral, které se pohybovalo někde mezi alternativní country 16 Horsepower, Caveovými Murder Ballads a trip hopem Portishead nebo Trickyho. Chladný hlas Anny Domino dodal vypjatým písním na mrazivosti a vytvořil zvláštní kontrast k zemitým melodiím ovlivněným blues a country. Předloni jim vyšlo druhé album My Halo At Half Light.

Anna Domino začínala jako módní návrhářka, ale nakonec se začala věnovat hudbě. I když se počátkem osmdesátých let pohybovala na scéně newyorské no wave, prosadila se až poté, co odjela do Evropy a natočila několik sólových desek pro belgickou značku Les Disques du Crépuscule s čely Tuxedomoon. V roce 1987 začala spolupracovat s členem Univers Zéro, kytaristou Michelem Delorym.

Reklama

Výběr článků

Načítám